Primăria Satu Mare contraatacă. Majorează chiriile ”glumă proastă” pentru partidele politice

Surse din cadrul Primăriei Satu Mare au precizat pentru PresaSM că mai multe partide din municipiul reședință de județ sunt chemate să semneze noi acte adiționale la contractele de închiriere a unor spații în care își au sediul formațiunile politice.

Primele partide luate în vizor sunt PSD, FDG și UNPR, care nu au un nivel actualizat al chiriilor. PSD plătește pentru 1169 mp- chirie 199 lei/lună. FDG achită pentru o suprafață 61.69 mp o chirie de 11 lei/lună, respectiv UNPR – suprafață 96.45 mp- chirie 16 lei/lună. Dacă vor refuza semnarea noilor înțelegeri, Primăria Satu Mare se va adresa instanțelor de judecată.

Reprezentanții administrației locale susțin că singurele chirii actualizate ar fi pentru UDMR, ALDE și PNL.

Reamintim faptul că în acest moment, cel mai mult plătesc cei de la UDMR, peste 1000 de lei, pentru sediul de pe Mihai Viteazul. Tot pentru un sediu aflat în Piața Libertății, dar mult mai mic, de puțin peste 225 de mp, PNL plătește lunar peste 800 de lei.

 • PSD – str. Ștefan cel Mare nr.1 – suprafață 1169 mp- chirie 199 lei/lună
 • ALDE– str. Al Ioan Cuza 1- suprafață 56.96 mp- chirie 461 lei/lună
 • UNPR- Ham Janos 2/4- suprafață 96.45 mp- chirie 16 lei/lună
 • UDMR- Mihai Viteazul nr. 10 – 448 mp, din care 224 reprezintă subsolul- chirie 1020 lei/lună
 • PNL– Libertății nr. 17 – suprafață 226 mp- chirie 887 lei/lună
 • FDG– str. Horea nr. 10- suprafață 61.69 mp- chirie 11 lei/lună

Primăria a făcut publice datele după ce, consilierii PSD au anunțat că se opun proiectului de hotărâre care viza vânzarea către UDMR a sediului în care activează partidul. Vicceprimarul Albu, cel care a și inițiat hotărârea, a anunțat astăzi retragerea ei de pe Ordinea de zi, nu din cauza legalității, a precizat acesta.

Primarul le-a răspuns social-democraților în cadrul ședinței și le-a adus aminte că pentru cei peste 1000 de metri pătrați din clădirea aflată în Piața Libertății, PSD plătește aproape 200 de lei pe lună.

2 Comments on "Primăria Satu Mare contraatacă. Majorează chiriile ”glumă proastă” pentru partidele politice"

 1. In sfirsit ,nu numai taxele si impozitele sint actualizate.

  View Comment
 2. cetațean | iunie 6, 2019 at 09:21 |

  Da, da…corb la corb nu-și scoate ochii!!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ALDE, FDG, PNL, Primăria Satu Mare, PSD, sedii de partid, UDMR
FOTO/VIDEO. Drum Inserv reabilitează de urgență Podul Decebal! Noaptea!

Închide