Primăria Satu Mare cumpără 15 autobuze noi pentru Transurban. De unde scot banii

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind achiziționarea în sistem de leasing a 15 autobuze noi Diesel EURO VI pentru Transurban Satu Mare.

Se propune astfel achiziţionarea a 15 autobuze noi pentru transportul urban Diesel Euro VI. Zece autobuze de 12 metri, respectiv cinci autobuze de 8 metri, cu podea joasă, cu finanţare din veniturile proprii ale bugetului local.

Tansurban SA va demara procedura de achiziţie publică, în conformitate cu prevederile Legii 99/2016, cu avans 0% , cu rate egale pe parcursul celor 76 de luni (perioada este propusă ca reprezentând 80% din durata de viaţă a bunurilor conform catalogului de amortizare a mijloacelor fixe) şi cu posibilitate de cumpărare la sfârşitul perioadei de 76 luni de către municipiul Satu Mare la valoarea reziduală. Valoarea estimată a leasingului operaţional este de 14.450.000 lei.

O analiză a Transurban arată că vechimea medie a parcului de autobuze funcţionale este de 16 ani, sub 10 ani vechime nefiind niciun autobuz. Doar 60,86 % din autobuzele funcţionale au dotări pentru accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor care transportă cărucioare cu copii. Doar 58,70 % din autobuzele funcţionale au motorizări care se încadrează în norma de poluare Euro 3 şi nici un autobuz care se încadrează în norme de poluare Euro 4, Euro 5, sau Euro 6. Doar 8,70 % din autobuzele funcţionale sunt dotate cu aer condiţionat pentru pasageri. Majoritatea autobuzelor au fost amortizate integral sau vor fi amortizate în mare parte până în decembrie 2017.

Fii primul care comentează! despre "Primăria Satu Mare cumpără 15 autobuze noi pentru Transurban. De unde scot banii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Transurban
FOTOGALERIE. Sătmarul sălbatic! Opt noi stații Transurban, distruse de ”animale”

Închide