Primăria Satu Mare, ”lovitură” de cinci milioane de lei de la Consiliul Județean

După repetatele solicitări ale primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, cu privire la finanțarea Filarmonicii de Stat ”Dinu Lipatti”, se pare că cei din conducerea Consiliului Județean au fost convinși să preia finanțarea integrală a instituției de cultură.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, s-a arătat dispus să preia finanțarea Filarmonii și le-a cerut votul consilierilor județenei în acest sens. Cert este că efortul bugetar anual pentru finanțarea Filarmonicii este de 5,5 milioane de lei.

Singurii care s-au opus, cerând amânarea, au fost consilierii PSD. Cu toate acestea, proiectul a trecut, cu voturile UDMR, ALDE și PNL.

”Având în vedere faptul că în urma transferării instituţiei publice de concerte „Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare” şi a instituţiei publice de spectacole „Teatrul de Nord Satu Mare” în subordinea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare, (…)  cofinanţarea din bugetul local al Judeţului Satu Mare a acestor instituţii (…) nefiind cea mai optimă soluţie din punct de vedere al procesului bugetar, ţinând cont de faptul că ambele instituţii publice deservesc atât populaţia municipiului Satu Mare cât şi populaţia întregului judeţ, (…) propunem adoptarea proiectului de hotărâre privind aprobarea preluării în subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare a instituţiei publice de concerte ”Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare”, este motivarea proiectului semnat de președintele Pataki Csaba.

Fii primul care comentează! despre "Primăria Satu Mare, ”lovitură” de cinci milioane de lei de la Consiliul Județean"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre filarmonică
Proiect salvator. Primăria Baia Mare, invitată să cofinanțeze Filarmonica Satu Mare

Închide