Primăria Satu Mare vrea să oprească haosul în două zone de ”fițe”, în care se construiesc vile

Primăria Municipiului Satu Mare a făcut un pas important pentru a sistematiza construcțiile din zona de agrement Bercu Roșu și Bercu Mare.

Prin proiectul de hotărâre care a primit în 26 octombrie votul favorabil al consilierilor locali, executivul Primăriei a reușit să rezolve o problemă stringentă a locuitorilor din zona de agrement privat, care solicitau de ani de zile măsuri concrete în vederea obţinerii adreselor necesare pentru înscrierea acestora în actele de identitate.

Prin adoptarea proiectului de hotârâre s-au introdus în nomenclatorul stradal al municipiului Satu Mare doisprezece drumuri și o stradă nouă. Astfel, se vor putea atribui numere de imobil unice pentru o identificare clară şi exactă a construcțiilor din zonă, fie că sunt case de vacanță sau case de locuit.

Mai mult, în vederea completării informațiilor, specialiștii din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare s-au preocupat să întocmească o hartă digitală cu aceste informaţii şi au stabilit limitele drumurilor aparţinând domeniului public al municipiului, din această zonă.

“Nu dorim să transformăm zona Bercu în zonă de locuit, dar era normal ca cetățenii care locuiesc în această zonă să aibă în cartea de identitatea adresa corectă la care domiciliează. E adevărat că în ultimii ani au apărut în zonă tot mai multe case de locuit, însă nu trebuie să trecem cu vederea normativele privind disciplina în construcții. Conform Planului Urbanistic General, zona Bercu reprezintă o zonă de agrement privat, însă asta nu înseamnă că aici trebuie să domnească haosul. Prin acest proiect punem capăt problemelor care priveau imobilele și reintroducem ordinea”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

”Având în vedere că, în această zonă construcţiile au destinaţia doar de case de vacanţă şi nu case de locuit, dorim să informăm cetățenii municipiului Satu Mare care doresc să îşi stabilească domiciliul sau reşedinţa la o adresă situată în zona Bercu Mare sau Bercu Roșu că, acest lucru va fi posibil doar în cazul în care proprietarul imobilului şi solicitantul actului de identitate, va prezenta o declaraţie autentică că nu deţine pe raza municipiului Satu Mare un alt imobil cu destinaţie de locuinţă. În casele de vacanţă din aceste zone proprietarul imobilului va putea primi în spaţiu după caz soţul/soţia sau membri de familie până la gradul 1 de rudenie”, susține conducerea Primăriei Satu Mare.

5 Comments on "Primăria Satu Mare vrea să oprească haosul în două zone de ”fițe”, în care se construiesc vile"

 1. Matuse Malvina | noiembrie 1, 2017 at 14:49 |

  O noua bataie de joc a primarului si gasca de consilieri fata de contribuabilul din Bercu. Cei din Bercu tot ce au facut au facut pe banii lor, primaria a incasat doar taxe si impozite si le-a oferit in schimb CIUCIU. Cei din Bercu sunt luati de prosti si fraeri. Pana cand mai rabdati fraierilor acest CIUCIU de acesti “gabor, gyula, dorel si etc” sa va ia “ciuciu”? Huo! Edili din acest oras jegos!

  View Comment
 2. Citiți legile!

  View Comment
 3. Matuse Malvina | noiembrie 1, 2017 at 19:10 |

  Care legi? Facute dupa placul grupurilor de interese meschine? Avocat? Avocatul cui? Legi facute in batjocura contribuabilului! Mai avocatzel ce a facut primaria pentru cei din Bercu? Da mai un exemplu! Matuse Malvina va vede si va spurca, hivar rusine la lume!

  View Comment
 4. Matusa: Ma-ntreb, oare aveti casa de vacanta in zona, ceea ce este permisa, cu procent de ocupare a terenului maxim 15% sau… ditamai o casa cat China? (lucru care este in afara legii!!!)

  View Comment
 5. Stimabilă Malvina, pentru tot ce s-a făcut în Bercu, conform legii 50/1990! (veche de 27 de ani!), aveați nevoie de o autorizație de construcție, ceea ce nu primeați deoarece zona respectivă fiind una specială (zonă inundabilă) are interdicție la construire, tocmai din acest motiv a fost declarată zonă de agrement!
  Primăria și gașca de consilieri, trebuia să aplice legea, drastic, adică să vă oblige să demolați toate construcțiile neautorizate, nu să vă dea o mână de ajutor să intrați oarecum în legalitate!
  Cam asta-i legea! E veche, doar trebuie citită, respectată și aplicată!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Primăria Satu Mare, stăpână pe Piața 25 Octombrie. Urmează reabilitarea centrului

Închide