Primăria Satu Mare vrea SENS GIRATORIU pe Drumul Careiului. Vă prezentăm PLANUL (FOTO)

Primăria Satu Mare a inițiat un proiect de hotărâre privind eliminarea semafoarelor di intersecția de la Crinul și fluidizarea traficului rutier cu ajutorul unui sens giratoriu.

Proiectul va fi supus votului Consiliului Local chiar în ședința extraordinară de vineri. În acest sens, administrația locală le-a pus la dispoziția consilierilor locali și un studiu de trafic.

”În cadrul şedinţei Comisiei de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului s-a ridicat problema realizării sensului giratoriu propus la intersecţia Drum Carei cu Podul Golescu, Str Prahovei. S-a realizat la solicitarea comisiei tehnice un studiu de trafic aprobat şi avizat de Comisia de Circulaţie. Beneficiarul susţine realizarea sensului giratoriu pentru fluidizarea traficului şi accesul optim în incinta magazinului Lidl”, se arată în proiectul Primăriei Satu Mare.

sens giratoriu

Nu toți membrii Comisiei de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului s-au arătat încântați de această idee.

”Discuţiile au fost contradictorii, unii membrii ai comisiei au susţinut propunerea de sens giratoriu, alţi membrii si-au exprimat temerea că un asemenea sens giratoriu cu treceri de pietoni semaforizate foarte apropiate de giratoriu ar putea îngreuna traficul, cu cât mai mult cu cât aceasta nu a fost prevăzută în proiectul de modernizare Drum Carei. Concluzia finală a fost emiterea avizului favorabil cu condiţia ca necesitatea sensului giratoriu să fie susţinută în cadrul Comisiei de specialitate a Consiliului local de realizatorul studiului de circulaţie”, se mai arată în documentul citat.

1 Comment on "Primăria Satu Mare vrea SENS GIRATORIU pe Drumul Careiului. Vă prezentăm PLANUL (FOTO)"

  1. De proba la început, ar fi bine incercat. Dacă apar probleme, revenim la semafoare.Este o intersectie intens circulată, lumea e obișnuită cu semafoare.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre drumul Careiului
Primăria Satu Mare: Drumul Careiului, REABILITAT până la finalul anului

Închide