Primăria va amenda sătmărenii care nu colectează selectiv deșeurile. Până la 300 de lei amenda

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat faptul că administrația locală va trece la aplicarea de amenzi în cazul sătmărenilor care nu colectează selectiv deșeurile.

”Când am pornit această acțiune nu am mers porniți să dăm amenzi, deși puteam, conform legislației în vigoare, dacă locatarii sunt surprinși că nu depozitează gunoiul conform legislației, adică la noi în două fracții umed și uscat, atunci sunt pasibili de amendă, cam 200-300 lei este amenda maximă. Repet, nu e scopul nostră să aplicăm amenzi, dar după ce în nenumărate rânduri am atras atenția operatorului, deja de mai multe luni se colectează selectiv, cu două autospeciale, separat fracție umedă și uscată, respectiv cu altă autospecială vegetația, care este aruncată lângă punctele gospodărești, alături de canapele, chiuvete. Este ușor în această secțiune să dăm vina pe operator sau pe unitatea administrativă, dar ce am văzut, și merită să fie văzut, ce este lângă acele puncte gospodărești,ce depozitează acolo locatarii…este vai de capul nostru. O să facem o campanie de conștientizare și va trebui, cu durere în suflet, să aplicăm și amenzile dacă nu se va schimba nimic”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

2 Comments on "Primăria va amenda sătmărenii care nu colectează selectiv deșeurile. Până la 300 de lei amenda"

  1. nutu de la scularie | iulie 3, 2017 at 10:43 |

    Domnu primar luati regulamentul de salubrizare aprobat printr-un hcl ;i dati amenzi si florisalului. Autoritatea locala are obligatia de a urmari contractul….

    View Comment
  2. cetațean | iulie 3, 2017 at 11:15 |

    Să ne prezinte PUBLIC dl primar câte amenzi a aplicat operatorului FLORISAL, ani de zile în care nu a strâns gunoiul selectiv, așa cum îl colectăm unii cetățeni și îl ducem cu mașinile personale la pubelele selective, DAR Florisalul îl aruncă în aceeași remorcă !!!! Sau de câte ori a verificat dacă Florisalul ne dă acei saci pentru gunoiul selectiv, plătiți tot de noi !!! și pe care casierițele ni le dau numai după certuri și numai la cine vor ele!!! Și de câte ori a amendat Forisalul când nu vine să golească pubelele de gunoi și pute toată strada!!!! Și cum a amendat Florisalul după ziua orașului când Centru Nou s-a transformat într-o toaletă publică – e adevărat că s-au pus toalete dar toate într-un singur loc așa că zidurile blocurile au devenit toalete publice – și bineînțeles că Florisalul n-a avut bani să cumpere niște clor și să spele!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. ”Ultimatum”. Primăria le cere sătmărenilor și Florisal să colecteze deșeurile selectiv

Închide