Primarii, îndemnați să se alăture protestului pentru autostrăzi: “Nu numai că-i îndemn, îi și rog”

Crește numărul celor care se alătură campaniei de protest pentru autostrăzi. Primarul din Iași a făcut un apel la ceilalți edili, pe care îi roagă să se alăture acțiunii de conștientizare. Mihai Chirica spune că lipsa infrastructurii de mare viteză a devenit o problemă crucială pentru dezvoltarea țării. 

Mihai Chirica, primarul din Iași, într-un interviu acordat DigiFm, a făcut un apel la ceilalți edili din țară să se alăture campaniei pentru autostrăzi.

“Nu numai că-i îndemn, îi și rog, în același timp, să facă acest lucru nu pentru faptul că vrem să dăm în cap unei formațiuni sau alteia politice, pentru că lipsa autostrăzilor se perpetuează de ani de zile. Trebuie să facem mai mult (…) Ieșirea în stradă este o soluție pentru că, până la urmă, frica față de mișcările de masă va determina o altă abordare,” a spus primarul.

Campania a fost inițiată de Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a lansat manifestul pentru construirea de autostrăzi și care a anunțat că va opri activitatea afacerilor sale timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00.

Primii care au răspuns apelului au fost chiar politicienii Moldoveni. Cei de la ProRomânia au argumentat că autostrada Satu Mare – Suceava este proiectul cel mai fezabil și cel care ar oferi cel mai rapid acces spre infrastructura de mare viteză din occident.

Nu toți internauți văd cu ochi buni implicarea liderilor politici. Ei sunt principalii răspunzători pentru starea în care se află infrastructura din țară, spun cei care au comentat gesturile lor pe Facebook.

Jysk, prima mare companie care se alătură protestului

Jysk a fost prima mare companie care și-a anunțat participarea la protest. Angajații, inclusiv cei din Satu Mare, vor opri pe 15 martie munca, timp ce 15 minute. Conducerea Jysk a punctat faptul că lipsa infrastructurii afectează nu doar activitatea firmelor de retail, ci și prețul la raft pe care îl pot oferi clienților. Pe lângă costurile ridicate de transport, cauzate de lipsa de autostrăzi, compania a argumentat și faptul că actualele drumuri sunt nesigure și contribuie la creșterea gradului de poluare.

Fii primul care comentează! despre "Primarii, îndemnați să se alăture protestului pentru autostrăzi: “Nu numai că-i îndemn, îi și rog”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Nordului
VIDEO. Compania cu un magazin și în Satu Mare se alătură protestului pentru autostrăzi

Închide