Primarul de Baia Mare cere rezilierea contractelor cu Drusal, sora Florisal

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat printr-o postare pe Facebook că a solicitat rezilierea contractelor cu Drusal. Edilul citează probleme apărute în ridicarea deșeurilor menajere. 

Primarul din Baia Mare a făcut anunțul pe rețelele de socializare precizând că a transmis un preaviz de reziliere. Motivul invocat de edil ține de faptul că compania nu ar fi prestat lucrările și serviciile prevăzute în contract.

“A venit momentul ca epoca nefericită a societății Drusal în Municipiul Baia Mare să apună. După ani de zile în care am avut nenumărate nemulțumiri, în care am încercat să îi aduc într- o zonă de eficiență și de respect față de oraș, să îi învăț că așa cum faci curățenie acasă trebuie să faci curățenie și în oraș, am ajuns la concluzia că pur și simplu nu se poate. […] Având în vedere situația din ultimele 24 de ore, am decis să le transmit un preaviz de reziliere a contractului de salubrizare stradală cu Administrația Locală a Municipiului Baia Mare. Pentru că nu au prestat lucrările/serviciile de salubrizare pe care le aveam în contract, am notificat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de gestiune a deșeurilor să rezilieze și contractul de salubrizare menajeră cu societatea Drusal,” a spus edilul. Printre problemele reclamate se numără lipsa colectării selective, a Sistemului integrat de Management al Deșeurilor, dar și costurile aplicate agenților economici. În plus, edilul a vorbit și despre situația angajaților, trimiși la muncă fără echipamente de protecție, pe salarii mici.

“Sunt revoltat și de faptul că există un dispreț profund asupra unor oameni care – indiferent de etnia lor – nu sunt dotați corespunzător cu mănuși, cu măști și cu echipamente de protecție atunci când lucrează. Având cinci copii acasă și un salariu 1200 RON la un moment dat te întrebi: oare au copiii aceia ce mânca, oare se întreabă șefii Drusalului dacă copii respectivi au niște haine de mers la școală? Sunt lucruri care țin de modul în care o societate înțelege să se raporteze la tot ceea ce înseamnă respect față de angajat și respect față de cetățeanul care plătește taxe și impozite și le plătește lor facturile din care devin bogați,” a conchis Cătălin Cherecheș. 1 Comment on "Primarul de Baia Mare cere rezilierea contractelor cu Drusal, sora Florisal"

  1. Marcel Tent | august 14, 2020 at 05:11 |

    ca și la Satu Mare aceeași oală fără sarmale,doar își bat joc

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Baia Mare, Cătălin Cherecheș
Drumul care leagă Satu Mare de Baia Mare, printre cele mai periculoase

Închide