Primarul Kereskenyi CRITICĂ instituțiile publice de cultură. Cere o ANALIZĂ a activității

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a criticat în termeni duri activitatea Centrului cultural G.M Zamfirescu, subordonat Consiliului Local, dar și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, subordonat Consiliului Județean, pe care l-a denumit în glumă ”centrul de conserve”.

Kereskenyi Gabor cere personalului celor două instituții de cultură să își adapteze managementul cultural cerințelor actuale. Edilul șef sătmărean a spus că există sătmăreni care nu au aflat de diferite evenimente organizate de cele două instituții.

”La fel ca și la G.M. Zamfirescu este cealaltă instituție super faină de la județ, centrul ăla de conserve. De conservare. Acolo este problema Consiliului Județean să facă analiza și, tot așa, sper să facă o analiză serioasă a unor instituții subordonate. Eu le cer acestor instituții să facă ceva, să vadă sătmărenii ce se întâmplă”, a spus Kereskenyi Gabor.

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală descentralizare a activității G.M Zamfirescu, Kereskenyi Gabor a spus că trebuie făcută înainte o analiză serioasă. Iar dacă instituția nu ar trece de indicatorii impuși, atunci s-ar putea lua în calcul implicit acest lucru.

”Ori decidem că desființăm G.M. Zamfirescu. Trebuie să fie o decizie, nu știu dacă ar fi bună sau rea, trebuie făcută o analiză. Până există Centrul cultural G.M. Zamfirescu nu se justifică să externalizezi organizarea unor evenimente culturale. Eu cred cu tărie că această instituție trebuie reorganizată, trebuie revitalizată. Pentru că organizarea unor evenimente care să corespundă cerinețlor secolul XXI, chiar reprezintă o provocare mare din partea organizatorilor”, a mai spus Kereskenyi.

Kereskenyi le mai cere angajaților de la G.M Zamfirescu o mai mare implicare calitativă.

”În sectorul public trebuie schimbată această mentalitate, că unii vin la ora 08.00 și pleacă la ora 16.00. Eu consider că ar trebui să se simtă și acele persoane care sunt încredințate cu responsabilitate că succesul unui eveniment cultural este o satisfacție profesională. Nu doar că trebuie să facă”, a concluzionat acesta.

Primarul Kereskenyi îi îndeamnă pe șefii de instituții publice de cultură să umble după sponsorizări, să nu se bazeze integral pe bugetul local.

”GM Zamfirescu trebuie revitalizat, pur şi simplu, trebuie puşi oamenii la lucru. Să nu fie un fel de asociaţie caritativă. Să umble după parteneriate cu firmele din județ. Să nu se bazeze doar pe bugetul public”, a conchis Kereskenyi. 

Fii primul care comentează! despre "Primarul Kereskenyi CRITICĂ instituțiile publice de cultură. Cere o ANALIZĂ a activității"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
Când se va DESCHIDE viitorul Mega Mall. Ce spune primarul Kereskenyi

Închide