Primarul Kereskenyi, ironii către consilieri: ”Aici nu e cârciumă. Nu știți să votați electronic”

Schimb de replici în ședința Consiliului Local Satu Mare de astăzi. Consilierii locali sătmăreni au greșit la procedura de votare, prin sistemul electronic, al unui proiect de hotărâre, încercând să reia mai apoi votul.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a reacționat vehement și i-a atenționat pe aleșii locali că legea de funcționare a Consiliului Local nu permite reluarea unei proceduri în cadrul aceleiași ședințe. Și a taxat acest lucru într-un mod ironic.

Mai mult, s-a oferit chiar să le arate consilierilor locali cum se folosește noul sistem de vot electronic.”Ce e asta?! Aici nu e crâșmă, nu vă comportați ca la crâșmă. Proiectul a fost votat deja odată. Nu se poate relua votul. Dacă nu știți cum se folosește acest sistem, mă angajez să vă arătăm noi”, a spus Kereskenyi. 

Consilierul social-democrat Ioan Ardelean i-a răspuns cu o glumă: ”Cursurile se vor face la Predeal?”. Făcând aluzie la celebrele deja vacanțe mascate sub forma unor cursuri de perfecționare pentru bugetari. ”Cursuri” cu care se delectau mulți dintre angajații Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate.

Cert este faptul că regulamentul Consiliului Local este lacunar când vine vorba despre reluarea unui vot exprimat via sistemul informatic, urmând ca ”Legislativul” local să aducă clarificări într-o ședință viitoare.2 Comments on "Primarul Kereskenyi, ironii către consilieri: ”Aici nu e cârciumă. Nu știți să votați electronic”"

  1. De aici se vede cât de bine pregătiti sânt , cei din Consiliul local.

    View Comment
  2. De ce nu se face un curs de reciclare, x pentru cei care au ajuns acolo ca si musca in lapte?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
Șoferii Transurban au continuat greva. Călătorii, lăsați să aștepte în stații

Închide