Primarul Kereskenyi spune că Guvernul oprește dezvoltarea municipiului Satu Mare

Proiectul de buget pentru anul 2019 este fundamentat defectuos, sporește în continuare centralizarea și, în multe cazuri, împiedică dezvoltarea orașelor, susține primarul Kereskenyi Gabor.

Totodată, autoritățile locale sunt în continuare vulnerabile și sunt obligate să stea cu mâna întinsă la Guvern pentru a putea funcționa normal, mai spune edilul șef sătmărean. În cazul municipiului Satu Mare, vorbim de un minus de 11,14 milioane de lei la bugetul local, comparativ cu cel de anul trecut.

”În consecință, acum când proiectul de buget pe 2019 este discutat în Parlament, am cerut parlamentarilor UDMR, dar și celorlalți reprezentanți ai județului Satu Mare în Parlament, să susțină ca salariile asistenților persoanelor cu handicap să fie plătite în continuare din bugetul central (din cota de TVA). Astfel încât, bugetul local să nu fie afectat, fapt ce ar stopa dezvoltarea municipiului nostru”, a opinat Kereskényi Gábor, primarul Municipiului Satu Mare.

2 Comments on "Primarul Kereskenyi spune că Guvernul oprește dezvoltarea municipiului Satu Mare"

  1. Este pentru prima data cand ma vad obligat sa va dau dreptate. Sa ma explic: bugetul este, intr-adevar o bataie de joc atat in ceea ce priveste proiectul de buget in sine, dar si in ceea ce priveste dezbatarea acestuia. Totusi, unde ne deosebim, eu si dumneavoastra adica: eu nu sustin bugetul nici direct, nici prin partidul care ma sustine, in schimb dumneavoastra, prin colegii udemeristi din parlament, daca nu veti dovedi contrariul la vot, sustineti bugetul. Domnule primar, aveti deja doi ani de administratie, nici macar scuza cu mostenirea gasita in primarie nu o sa va mai ajute in curand. Va sfatuiesc sa luati exemplul administratiilor invecinate, care nu se multumesc sa refaca marcajele sau sa schimbe doar pavajele trotuarelor cu firmele de casa, daca ar fi sa dau curs zvonurilor din oras. Eu ma numar printre cei care nu se multumesc cu putinul realizat de dumneavostra.

    PS: Ca tot vorbim de buget, care este constituit si din amenzi, printre altele, profit de ocazie, domnule primar, sa va intreb daca amenda pentru discriminare aplicata de CNCD in dosarul nr. 374/2017, prin hotararea nr. 218/06.06.2018, aplicata dumneavostra personal, pentru modul in care ati gestionat angajarile in Primaria Satu Mare, a fost achitata. Daca da, va felicit, daca nu va rog sa va conformati deciziei.

    View Comment
  2. Gică Contra | februarie 15, 2019 at 21:18 |

    Puteți, în baza L 544/2001 privind liberul acces la informații să aflați și, ulterior, să publicați cu cât au crescut cheltuielile lunare cu salariile angajaților primăriei Satu Mare?! Poate faceți puțină lumină în această problemă. Poate ne explică d-l primar că creșterea salariilor nu a afectat bugetul. De asemenea, în baza aceleași legi, puteți afla și să informați și cititorii „Presasm” câți asistați social sunt „în plată” în municipiul Satu Mare, câți prestează muncă în folosul comunității și ce anume. Poate aflăm de la d-l primar ce acțiuni a întreprins pentru a verifica dacă toții beneficiarii de ajutor social mai îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de acest ajutor. Și, nu în ultimul rând, poate aflăm ce măsuri au fost luate împotriva celor care au făcut declarații false pentru a beneficia de ajutor social și împotriva funcționarilor din primărie care nu au verificat cumtrebuie cele declarate de solicitanți. Așa ca idee.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
FOTO. Cum va arăta pasarela pietonală de la Crinul! Va fi impresionantă

Închide