Probleme cu IGIENA în tot Spitalul Județean. Ministerul Sănătății a AMENDAT unitatea medicală

La ordinul conducerii Ministerului Sănătății, o echipă de medici de la Direcția de sănătate Publică Suceava (formată din doi doctori) a efectuat un control amplu la Spitalul Județean Satu Mare. Au fost identificate mai multe deficiențe, dar cea mai gravă a fost cea legată de igienă. Echipa de control a aplicat sancțiuni în valoare de 5.000 de lei, iar Spitalul Județean are obligația de a efectua igienizare în toate spațiile.

spital01

Managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, a declarat că pentru efectuarea igienizării ar fi nevoie de 1.274.000 de lei, bani care ar fi fost deja alocați în acest sens.

”Avem în plaan să renovăm atât la Spitalul Nou cât și la Spitalul Vechi, cam aproape toate secțiile. Acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta, având în vedere fondurile necesare. (…) Pentru igienizare ar fi nevoie de aproximativ 1.274.000 de lei. Acești bani îi și avem alocați în buget. Este un cost estimativ: 400 de de euro pe metru pătrat”, a spus Marcela Papici.

Managerul Spitalului Județean a trecut în revistă toate secțiile cu probleme, dar și măsurile de reabilitare a situației. Din păcate, se impun măsuri de igienizare în aproape toate secțiile Spitalului Județean.

spital03

”Trebuie înlocuită tâmplăria de lemn cu tâmplărie termopan în locația 1, etajul I și parter. Contractul este deja semnat. Este vorba despre 247.000 de lei, pentru tot ce înseamnă Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică, Urologie, ORL și Ostretică. Se mai fac renovări pe Secția oftlamologie și diabetologie, aproximativ 200.000 de lei pentru igienizare. Mai avem un acord cadru pe care Spitalul Județean îl are semnat din 2014, în baza căruia se vor face renovări la Spitalul Vechi, la etajul I și parter. Mai avem 100.000 de lei, sper să ne încadrăm în acest preț, la igienizarea Secției reanimare”, a conchis Marcela Papici. 

1 Comment on "Probleme cu IGIENA în tot Spitalul Județean. Ministerul Sănătății a AMENDAT unitatea medicală"

  1. E murdar, cucoana!! Porti jegul cu mopul prin toate sectiile!Ce tot vorbesti de renovari? Nu poate fi curatenie fara termopane??

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Marcela Papici, sănătate
Nu e GLUMĂ! Medicii de familie NU vor mai ELIBERA trimiteri și rețete compensate

Închide