Procurorii sătmăreni au sesizat DNA în cazul ”Hotel Dacia”. Vizate, anumite instituții

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au stabilit, în cadrul cercetărilor efectuate, că întreaga situație în care a ajuns Hotelul Dacia s-ar fi putut evita dacă unele autorități ale statului și-ar fi făcut treaba.

Cu excepţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare care s-a sesizat din oficiu şi a unei amenzi administrative aplicate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, restul instituţiilor abilitate ar fi avut o atitudine pasivă, cu toate că ar fi avut la îndemână o serie de pârghii legale pentru a încerca oprirea degradării Hotelului Dacia.

Și instituția cea mai vizată ar fi fost, în opinia procurorilor, Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Cultural al judeţului Satu Mare.

Procurorii arată că respectiva autoritate s-ar fi limitat la constatarea degradării în timp (2010-2015) a Hotelului Dacia. Mai exact, s-ar fi limitat doar la ”a-l notifica pe proprietar să ia măsuri de conservare”. Deşi, spun procurorii, ar fi avut soluţii oferite de Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, respectiv aplicarea unor amenzi contravenţionale consistente ca urmare a neluării măsurilor de conservare.

”Pentru aceste considerente apreciez că există indicii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu de către funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Cultural al judeţului, infracţiune a cărei cercetare aparţine DNA, astfel încât se impune disjungerea cauzei şi declinarea competenţei sub aspectul acestei infracţiuni la DNA, Serviciul teritorial Oradea”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 


locuri de munca satu mare

3 Comments on "Procurorii sătmăreni au sesizat DNA în cazul ”Hotel Dacia”. Vizate, anumite instituții"

 1. Au distrus Simbolul orasului Satu Mare!!!!!La puscarie cu totii!!!

  View Comment
 2. Un mare resposabilitate are si inspectoratul de costructi,care ar fi avut obligatia sa verifice periodic ca se respecta autorizati de modificare constructiei.Probabil nu.Daca da trebuie sa fi intocmit proces verbal de costatare la fara locului cu contatari.Nu exista asa ceva.si alte organe care trebuia implicate in timp.

  View Comment
 3. Hannibal ene portas | februarie 13, 2018 at 18:57 |

  Nimeni nu spune că ultimul proprietar al hotelului ă fost un “verde”rămîn care putea daca era un pic patriot să rămînă în istoria sărmanului restaurînd un simbol al orașului! Dragi tovarăși patrioți de ce l-ați lăsat sa-și bata joc de acest obiectiv?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
Complicitate prin incompetență! De ce nu s-au dat amenzi la Hotelul Dacia în acest an

Închide