Profesori din județ îi lasă corigenți pe elevi pentru a-și ascunde incompetența

Peste 10% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Satu Mare au rămas corijenți în condițiile în care în anii anteriori de studiu procentul a fost mult mai mic. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației, care anunță o analiză a acestor situații, în condițiile în care există suspiciuni că elevii nu intră în examen pentru a nu strica rata de promovare la nivelul județului.

”Pe aceste județe ne vom concentra analiza astfel încât să evităm să se repete situația în anii următori”, a spus ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o conferință de presă.

Potrivit situației prezentate, în județul Satu Mare procentul de elevi lăsați corigenți în clasa a VIII-a este 10,69%.

”Sunt foarte mulți. Dacă vă uitați în cifrele înregistrate în SIR și cifrele înregistrate la examenul de evaluarea de la clasa a VIII-a sunt diferențe importante”, a spus ministrul.

Niciun candidat nu a obținut medie mai mare sau egală cu 5 la următoarele unități de învățământ:

Școala Gimnazială Cidreag

Școala Gimnazială „Dr. Ștefan Vonhaz” Petrești

Școala Gimnazială Ghenci

Școala Gimnazială Irina

Școala Gimnazială Pir

Școala Gimnazială Săcășeni

Școala Gimnazială „Soltez Janos” Ambud

Școala Gimnazială „Tempfli Jozsef” Urziceni

Școala Gimnazială Tiream

2 Comments on "Profesori din județ îi lasă corigenți pe elevi pentru a-și ascunde incompetența"

  1. prima dată sa vina la scoala si pe urma sa spui ca profesorul e incompetent,nu poti trece clasa pe unul care nici nu stie în clasa a 8 a sa si scrie numele.

    View Comment
  2. ministrul sa ia masuri care o privesc pe ea sa vada prezența elevului la clasa ,sa vina la scoala sa învețe nu pt a lua alocația.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Evaluarea Națională
Lista rușinii. Școlile din județ în care niciun elev nu a trecut de Evaluarea Națională

Închide