Proiect ”Centru transfrontalier integrat pentru monitorizarea, prevenirea riscurilor și managementul dezastrelor”


În perioada 01.04.2018-30.11.2019, Comuna Păulesti, în parteneriat cu liderul de proiect Comuna Odoreu, Asociaţia Pompierilor Voluntari din Tyukod (Ungaria), respectiv cu comunele Halmeu și Comuna Viile Satu Mare derulează proiectul ROHU80 JOINTRESCUE „CENTRU TRANSFRONTALIER INTEGRAT PENTRU MONITORIZAREA, PREVENIREA RISCURILOR ȘI MANAGEMENTUL DEZASTRELOR“, finanţat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România-Ungaria, având un buget total de 1.040.800 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 884.680 EUR.

Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea unor investiții transfrontaliere în vederea gestionării riscurilor specifice, asigurarea evitării dezastrelor și dezvoltarea sistemelor de gestionare a dezastrelor.

Activităţile principale care vor fi realizate pe parcursul proiectului sunt următoarele:

  • Managementul proiectului,
  • Acţiuni de comunicare: organizarea conferinţei de deschidere şi a conferinţei finale, organizarea unei campanii de informare a populaţiei privind intervențiile necesare în situații de urgență pe ambele părţi ale frontierei, editarea și distribuirea de materiale informative, realizarea unui film documentar,
  • Achiziţii de echipamente, constând în achiziția unei autospeciale de pompieri pentru fiecare partener în parte, achiziția unor sisteme de alarmare și protecție civilă,
  • Organizarea de antrenamente comune, schimburi de experiență și de bune practici pe ambele părţi ale graniței.

Prin dotarea echipelor de voluntari cu echipamente performante, proiectul va facilita gestionarea riscurilor transfrontaliere, precum și îmbunătățirea infrastructurii, echipamentelor și potențialului uman care deservesc echipele de intervenții de urgență din județele Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg.

In data de 20 Martie 2019, începând cu orele 9.00h, la sediul Primăriei Păulești, va avea loc Activitatea Comitetului local pentru situații de urgență pentru intervenție in caz de inundație,la care participă partenerii de proiect, membrii SVSU și invitați.

Informaţii suplimentare despre proiect pot fi obţinute de la doamna Szabo Claudia coordonator de proiect la Primăria Odoreu,date de contact-nr tel-0756.163.115,adresa de [email protected]

Păulești, 18.03.2019

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád pe partea ungară a acesteia.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.Fii primul care comentează! despre "Proiect ”Centru transfrontalier integrat pentru monitorizarea, prevenirea riscurilor și managementul dezastrelor”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
FOTO. Sătmărenii au votat! TOPUL celor mai importante investiții pentru județ

Închide