Proiect de circa 3 milioane de euro! Terenuri de sport și parc în zona Lacului Cubic

Consilierii au decis, undă verde pentru proiectul de reabilitare a lacului Cubic. Urmează licitația.

Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul pentru refacerea zonei lacului Cubic. Următorul pas este lansarea licitației.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni. Bugetul total al proiectului este în valoare de 13.185.373, 24 lei, inclusiv TVA, din care valoarea contribuţiei proprii este de 2% din valoarea totală eligibilă aferentă Municipiului Satu Mare, adică 263.707,47 lei.

În cadrul proiectului de refacere și reabilitarea a zonei urmează să fie construite alei pietonale pavate cu piatră naturala, un loc de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional, o pistă de biciclete și o platformă pentru patinele cu rotile, o platformă pentru fitness, vor fi amenajate spații verzi, inclusiv ronduri cu flori, vor fi plantați arbori și arbuști, se va face un sistem de irigare, iar iubitorii de animale vor avea la dispoziție o zonă împrejmuită pentru a-și plimba patrupedele.

“Pentru acest proiect însă aveam nevoie de o finanțare considerabilă, astfel că, am lucrat intens pentru a obține fondurile europene necesare. Lacul Cubic va fi amenajat pentru joacă cât şi pentru recreaţie şi sport. Vor fi prezente echipamente pentru copiii de diferite vârste, iar adulții vor avea la dispoziție un spațiu generos de recreere, un spațiu dorit de peste 30 de ani”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

De asemenea, după implementarea proiectului, conducerea Primăriei dorește ca și străzile să fie reabilitate, astfel încât imaginea întregii zone să fie îmbunătățită.Fii primul care comentează! despre "Proiect de circa 3 milioane de euro! Terenuri de sport și parc în zona Lacului Cubic"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Lacul Cubic
FOTOPLANURI. Lacul Cubic intră în reabilitare! Piste de biciclete, zone de fitness și alei pietonale

Închide