PROIECT revoluționar de colectare a deșeurilor în municipiul Satu Mare. Ce pregătește PRIMĂRIA

Primăria municipiului Satu Mare, prin primarul Kereskenyi Gabor și administratorul public Maskulik Csaba, respectiv directorul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, au anunțat că se lucrează la un proiect privind achiționarea a circa 5.000 de de noi unități pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Concret, de unități de compostare a deșeurilor biodegradabile.

Este vorba despre un proiect guvernamental, prin care Primăria Satu Mare poate trage circa 1,5 milioane de lei, sumă din care vor putea fi cumpărate acele unități, cu o valoare individuală de 300 de lei. Proiectul va fi depus la începutul anului viitor și are șanse mari de reușită.

Astfel, circa 5.000 de gospodării vor putea beneficia, la cerere, de o unitate de producere a compostului din deșeuri menajere biodegradabile, în funcție de nevoi. Unitățile de compost vor fi special concepute pentru descompunerea aerobă a biodeșeurilor și conversia în compost, care va putea fi utilizat ca fertilizator organic.

Pentru fiecare unitate de compostare individuală, valoarea maximă acceptata poate fi de până la 300 lei inclusiv TVA, pentru unitățile de tip monobloc cu volum cuprins între 200 și 400 litri, sau de până la 150 de lei inclusiv TVA pentru cele cu tambur rotativ.

Avantajele compostării individuale implică faptul că tratarea deșeurilor organice este realizată pe loc. Nu există costuri suplimentare provenite din colectare, mărunțire. Unitățile de compost au o durată de viață și sustenabilitate de 20-30 de ani și nu necesită mentenanță.1 Comment on "PROIECT revoluționar de colectare a deșeurilor în municipiul Satu Mare. Ce pregătește PRIMĂRIA"

  1. DEGEABA de adună selectiv gunoaiele dacă Florisalul le adună pe toate la un loc! Bani aruncați pe tomberoane și cetățeni mințiți.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
RUPTURĂ clară la vârful Primăriei Satu Mare! Primarul și viceprimarul se CONTRAZIC

Închide