Proiectul celor de la NEPI este BLOCAT! ”NEINSPIRAȚIE” a angajaților Primăriei Satu Mare

Noua machetă a proiectului Mega Mall al celor de la NEPI

Consilierul local Silviu Sumlas a făcut azi, 28.09.2016, în cadrul unei conferințe de presă, o dezvăluire care va afecta pe termen lung dezvoltarea municipiului Satu Mare. Silviu Sumlas a spus că anumite grupuri de interese încearcă să submineze economia locală, în special prin blocarea proiectului Mega Mall al celor de la NEPI.

”Există un grup de interese de a submina economia locală. În concret, este vorba despre proiectul imobiliar al celor de la NEPI, este vorba despre un Mega Mall, amplasat pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare și care se pare că deranjează anumiți oameni care deocamdată se pare că reușesc să bage bețe în roate acestui proiect”, a spus Sumlas.

Concret, joi, 22.09.2016, a avut loc o licitație prin care Primăria Satu Mare scotea la licitație o suprafață de 20 de metri pătrați de teren – aflat în proprietatea municipiului Satu Mare – situat pe Drumul Careiului. Este vorba despre un teren situat în cei 20.000 de metri pătrați ai celor de la New Europe Property Investments (NEPI). O persoană fizică din municipiul Satu Mare a oferit 1003 euro pe un metru pătrat, câștigând licitația.

Consilierul local Silviu Sumlas

Consilierul local Silviu Sumlas

Iar acum urmează partea negativă. Terenul nu este ieșit din indiviziune, ceea ce înseamnă că nu se poate stabili fizic în care parte a suprafeței de 20.000 de metri pătrați se află terenul de 20 de metri pătrați. Acum urmează un proces în instanță pentru ieșirea din indiviziune. Mai exact, să se stabilească cu exactitate unde este amplasarea acelui teren de 20 de metri pătrați. Ceea ce înseamnă proceduri stufoase. Putem spune, din păcate, că proiectul celor de la NEPI este ca și blocat.

”Este foarte greu de acceptat că această procedură a fost corectă și licită. Orice act trebuie să aibă la bază o bună credință. Ori în aceste condiții nu cred că a existat o bună credință, în condițiile în care oferi 20.000 de euro pentru 20 de metri pătrați în condițiile în care tu nu știi unde este amplasat acest teren”, a subliniat Silviu Sumlas. 

Silviu Sumlas mai spune că nu înțelege de ce nu s-a ales varianta ca primarul să fie desemnat de către Consiliul Local pentru a se prezenta în fața unui notar public și de a stabili cu exactitate amplasamentul acelui teren de 20 de metri pătrați, iar mai apoi să fie scos la licitație. Cu alte cuvinte, varianta care ar fi dus la EVITAREA acestei situații. Silviu Sumlas a declarat că anumiți angajați ai Primăriei Satu Mare ar fi ales calea care a dus la această situație.

”Procedura uzuală în astfel de situații nu este vânzarea publică prin licitație cu strigare, ci mandatarea primarului, printr-o hotărâre de consiliu local, pentru a se prezenta în fața unui notar public și de a semna formalitățile de ieșire din indiviziune. (…) De data aceasta, prin excepție, nu s-a mers pe această procedură și s-a întocmit un proiect de hotărâre de către angajați ai Primăriei, care a fost votat de către vechiul Consiliu Local, și care nu au mers pe procedura obișnuită”, a spus Silviu Sumlas. 

Proiectul este blocat, și asta pentru că în mod sigur primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, nu își va asuma niciun risc să emită autorizația de construcție pentru mall-ul celor de la NEPI, atâta timp cât va exista un proces pe rolul instanțelor.

”Primăria municipiului Satu Mare poate să motiveze neeliberarea autorizației de funcționare de existența acestui proces. Noi, PSD, îi cerem public primarului Kereskenyi Gabor să nu se lase intimidat de încercarea anumitor persoane de a bloca acest proiect și să continue relațiile pe care le-a început vechiul executiv al administrației locale cu acest grup NEPI, respectiv să își dea tot aportul ca această investiție să se realizeze”, a concluzionat Sumlas. 

Silviu Sumlas este consilier local din partea PSD și a făcut parte din Comisia de licitație a terenului în cauză!2 Comments on "Proiectul celor de la NEPI este BLOCAT! ”NEINSPIRAȚIE” a angajaților Primăriei Satu Mare"

  1. in acest oras alesii nu fac nimic pentru interesul urbei, mai mult fac tot posibilul ca Satu Mare sa fie UN MARE C…T, cel mai ordinar si jegos oras din tara. Ma c.. pe ei de alesi si pe buletinele de lor de vot.

    View Comment
  2. Nu ne asteptam la altceva. Toti la fel.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre mega mall, NEPI, Primăria Satu Mare
PRIMA posibilă plecare din FRUNTEA Primăriei Satu Mare! Un viceprimar a făcut PASUL

Închide