FOTO. Proiectul ”grandios” care ar fi schimbat fața Sătmarului. A rămas o simplă promisiune

Fosta conducere a Consiliului Județean, prin fostul președinte Adrian Ștef, a tot anunțat că se pregătește să ridice o clădire ultra-modernă în municipiul Satu Mare. Până acum, totul nu este decât o simplă promisiune. O nouă amăgire pe harta formelor fără fond.

Culmea ironiei, între timp primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat că vrea să construiască pe locul pe care era prevăzut viitoarea Bibliotecă, de pe strada Mihail Kogâlniceanu, o parcare supraetajată.

Revenind la promisiunea foștilor edili județeni, cel puțin din anul 2013 se tot vorbește despre proiectul privind construirea unui nou sediu pentru Biblioteca Judeţeană din Satu Mare, cu o valoare de 61 de milioane de lei.

biblioteca-judeteana-2

În urmă cu doi ani, conducerea Bibliotecii Județene a transmis, într-o manieră pompieristică, faptul că proiectul ar fi fost inclus pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii. Simple povești! Pe situl Companiei Naționale de Investiții nu apare nimic!

Conducerea Consiliului Județean a spus, la un moment dat, că proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Nu este prevăzut spre finanțare în acest an! În 2013 s-a vorbit chiar despre suportarea investiției din fondurile Consiliului Județean. Din nou: o simplă poveste!

Noul sediu al Bibliotecii Judeţene ar urma să se construiască pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Satu Mare. Cel puțin pe hârtie.

biblioteca

Potrivit studiul de fezabilitate, viitorul imobil ar urma să fie format din demisol+parter+4 etaje( D+P+4E). Suprafața totală a terenului este 1.726 mp, suprafața construită totală va fi de 1.225,30 mp, iar suprafața desfășurată totală propusă este de 6.643,70 mp.

Având în vedere situația actuală a Bibliotecii Județene, care are un număr total de volume de cca. 450 000 și o frecvență de vizitatori de cca. 500 persoane/zi, respectiv Legea Bibliotecilor nr. 334/31.05.2002, care prevede o suprafață minimă de 0,015 mp/ locuitor, la populația actuală a județului Satu Mare, se estimează ca necesară o suprafață utilă de cca. 5000 mp.

Sediul actual al Bibliotecii Judeţene Satu Mare se află într-un imobil aflat în proprietatea Federalcoop. După ani lungi de procese cu proprietarul clădirii, Consiliul Judeţean achită lunar o chirie de peste 10.000 euro pentru Biblioteca Judeţeană.

2 Comments on "FOTO. Proiectul ”grandios” care ar fi schimbat fața Sătmarului. A rămas o simplă promisiune"

 1. Îl cunoști | mai 8, 2016 at 18:46 |

  De ce nu spui exact ce vrei?! Ești convins că un primar UDMR va face mai multe?! Până acum ani a avut posibilitatea. Crezi că o persoană care își pierde rațiunea după ce bea și face scandal în public merită să gestioneze problemele unui oraș. Și despre tine (cel care ai scris) … cât curaj?! Sunt convins că ai uitat să semnezi!

  View Comment
 2. @Il cunostiȘ
  ORICINE ar fi mai bun primar decat a fost coi-ca dorel!!
  Pe de alta parte, e vorba despre Biblioteca Judeteana, care apartine de Consiliul Judetean, adica era treaba lui adisor cel prost sa faca ceva!!!
  Dar imi place cum ai sarit, lingau nenorocit care esti, peppersoana fizica si persoana juridica!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biblioteca Județeană, buget, CNI, fonduri europene
Firma sătmăreană cu cea mai MARE cifră de afaceri din județ. A DEPĂȘIT giganții ContiTech, Zollner sau Electrolux

Închide