PSD Satu Mare, atac frontal: ”Guvernul a dat zeci de milioane de euro, unde sunt proiectele din județ?”

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Aurelica Fedorca, a ieșit la atac, secondată de senatorul Gabriel Leș – ministru al Apărării Naționale, deputatul Ioana Bran – fost ministru al Tineretului și Sportului, Radu Roca – vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, respectiv Florin Iura, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

Președintele Aurelia Fedorca a trecut în revistă principalele investiții finanțate de Guvern în județul Satu Mare, răspunzând astfel criticilor liderilor UDMR și PNL, aflați la conducerea județului, care susțin că primesc o alocare financiară prea mică prin buget.

”Am avut în ultima perioadă multe teme de interes pe agenda publică și vreau să lămurim în această conferință de presă cele mai importante dintre ele – în principal cele referitoare la buget, cu atât mai mult cu cât putem observa că adversarii noștri politici, în special cei de la PNL, au intrat vremelnic în campanie electorală și în loc să se ocupe de conducerea județului și a municipiului – că, deh, cel puțin la nivel declarativ sunt viceprimari și vicepreședinți – ne aduc nouă critici deși ar trebui să-și facă autocritică.

Nu am văzut vreodată mai multă ipocrizie, populism ieftin și incompetență!

Pe acești domni i-am văzut în conferință de presă plângându-se că au bugete mici, că Guvernul nu li se dau suficienți bani, dar le place enorm să meargă să taie panglici la obiectivele de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE și ca urmare a proiectelor întocmite de vechea conducere a Consiliului Județean, care a adus prin PNDL1 finanțare pentru 98 de proiecte, în valoare totală de 170 milioane euro – din care aproximativ 80 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor județene! Acești domni uită că datorită interesului acestui Guvern pot spune că au făcut ceva! Uită că, anul trecut, în loc să-și facă un plan de investiții serios și-au umflat salariile cât nu le-a fost rușine și acum cer bani de la Guvernul României ca să-și poată face proiecte! Uită că numai prin PNDL 2, program gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, au fost semnate contracte de finanțare pentru județul Satu Mare în valoare de 136 milioane de euro pentru nu mai puțin de 123 de proiecte, localizate în toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului, indiferent de culoarea politică a primarilor. De altfel, să nu uităm că prin PNDL II, program gestionat de același Guvern PSD-ALDE, Consiliul Județean Satu Mare a obținut circa 40 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene.

La fel, Primăria Satu Mare condusă de UDMR-PNL beneficiază de cele mai mari finanțări de la Guvern de 29 de ani încoace: 18 milioane de euro prin PNDL 2 pentru al treilea pod peste Someș, 80 de milioane de euro finanțarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare aflată în lucru – alocate în bugetul Ministerului Transporturilor. Tot prin PNDL II au fost alocate fonduri importante municipiului Carei, orașului Livada și multor comune conduse de primari UDMR sau PNL.

Și atunci, cât de ipocrit poți să fii când spui că Guvernul nu alocă bani suficienți comunităților locale sau îi alocă pe criterii politice și mai vii să susții că din cauza Guvernului nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru al treilea pod?! Guvernul nu este vinovat pentru că o întreagă Primărie nu este capabilă să gestioneze un proiect așteptat de 29 de ani de sătmăreni. Singurii responsabili sunt conducătorii Primăriei, care preferă să critice pe alții pentru nerealizările lor.

În calitate de primar, m-am luptat să atrag fonduri importante din toate sursele posibile și pot să afirm că principalii responsabili sunt chiar primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți… Oricine știe conduce o primărie stând cu mâna întinsă și plângând de pe margine.

Este trist că am ajuns în această zonă – puțin spus de neprofesionalism”, a declarat președintele Aurelia Fedorca.

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Florin Iura, a vorbit despre alocarea financiară record de care comunitățile locale beneficiază prin bugetul de stat pe 2019. Totalul sumelor este 47,9 miliarde lei, cu 19% mai mult decât în 2018. Important de precizat este faptul că impozitul pe venit colectat la bugetul de stat merge în proporție de 100% la bugetele locale. În cifre, sunt 22 miliarde lei, comparativ cu 15 miliarde lei anul trecut.3 Comments on "PSD Satu Mare, atac frontal: ”Guvernul a dat zeci de milioane de euro, unde sunt proiectele din județ?”"

 1. Aveți niște drumuri dezastru în loc Satu Mare. Gropile de la podul Decebal sunt cât casa. Rupi mașina în ele. Rușine!!

  View Comment
 2. Gică Contra | februarie 24, 2019 at 18:22 |

  PNDL II?! Adică, programul ăla prin carte se sifonează banii publici?! Putem vedea o listă a proiectelor finanțate și data la care au fost alocați banii?! În continuare doar reproduceți spusele unor politicieni în loc să verificați cele spuse de ei. Asta este doar propagandă. Întrebarea ar fi de ce primăria Satu Mare și consiliul județean Satu Mare nu accesează finanțări europene ori, dacă au accesat, pentru ce investiții și când.

  View Comment
 3. pista șef județ ce faci la nivel de județ ca nimic nu se vede.tie scârbă sa mergi pe drumul Livada Huta numai hartoape.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
Continuă dezertările în bloc din PSD Satu Mare. Se pleacă la Pro România

Închide