PSD Satu Mare: Dăm un semnal de unitate și mobilizare. A fost o campanie agresivă a opoziției

Liderii Organizației Județene Satu Mare a PSD, în frunte cu președintele Aurelia Fedorca și coordonatorul județean al campaniei, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, au susținut astăzi î conferință de presă la sediul formațiunii politice. 

Aurelia Fedorca a precizat că această campanie electorală a fost una foarte agresivă, acuzând atacuri dure din partea opoziției politice, în special în mediul online. Președintele PSD Satu Mare a precizat că formațiunea pe care o reprezintă a încercat să facă o campanie constructivă.

Redăm principalele declarații ale liderilor PSD

Aurelia Fedorca, președinte PSD Satu Mare:

-Vrem să dăm azi, în ultima zi a campaniei electorale, un semnal de unitate și de mobilizare la votul de duminică, un vot crucial pentru viitorul României în Europa.

-Suntem o echipă puternică și unită. O echipă care în această campanie a fost mereu pe teren, din casă în casă, din poartă în poartă – miniștri, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, așa cum în ultimii ani am fost o echipă serioasă care a muncit și a atras, cu susținerea Guvernului PSD, peste 500 de milioane de euro pentru județul Satu Mare, pentru investiții pe care sătmărenii le așteaptă de 30 de ani. În toate localităţile s-au investit sau sunt în curs de derulare investiţii pentru apă, canalizare, şcoli, drumuri, poduri, cămine culturale. Am văzut investițiile cu ochii noștri și asta ne-a bucurat și ne-a dat încredere că lucrurile sunt pe drumul cel bun. Iar sătmărenii, din toate zonele județului nostru, apreciază acest lucru. Am fost primiți bine peste tot și sperăm ca acest lucru să se vadă la votul de duminică.

-În schimb, în timp ce noi munceam, adversarii noștri au continuat operațiunea de învrăjbire a românilor. În lipsa unor programe realiste, au dus o campanie agresivă pe stradă și în mediul online, bazată pe acuzații nefondate. Au continuat să picure ură pentru a desăvârși împărțirea României în două tabere – una cea pe care a atins-o ura și una care încă mai speră că rațiunea va triumfa și că noi într-o zi vom fi din nou un popor unit și puternic.

– Suntem foarte aproape de momentul în care românii vor trage linie și vor decide unde pun ștampila. Îi invităm pe sătmăreni să iasă la vot, să aleagă partidul care a mărit pensiile și salariile! Să aleagă partidul care are grijă ca tinerii României să se educe, nu să înjure, partidul care oferă securitate, nu securiști! Partidul care spune românilor să stea drepți în picioare în Europa, nu pe cei care le spun românilor să stea cu capul plecat!

 

Ioana Bran – deputat/ Coordonatorul campaniei județene pentru alegerile europarlamentare

În calitate de coordonator al campaniei județene, am fost zi de zi pe teren. Pot să vă spun că sătmărenii văd cine muncește și cine trage chiulul doar acuzând. Sătmărenii au văzut că și în această campanie, în care am fost alături de ei și i-am ascultat, am fost singurul partid care a avut o platformă politică cu care s-a prezentat în fața oamenilor. Și vreau să vorbesc pe scurt despre programul nostru pentru Parlamentul European pentru ca sătmărenii să poată vota duminică în cunoștință de cauză:

1- Nu mai acceptăm dublul standard!

Am inițiat și am introdus în dezbaterea Parlamentului proiectul legii care să sancționeze comercializarea alimentelor inferioare calitativ față de cele identice din alte țări europene. Orice companie care va ignora obligația de a vinde în România aceleași produse ca oriunde în Europa riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri. Echipa PSD se va bate în Parlamentul European pentru ca România să fie respectată, pentru ca românii să nu mai fie consideraţi cetăţeni de mâna a doua. Și românii merită alimente de calitate și medicamente la standarde înalte.

2 – Salariu minim unitar pentru multinaționale

Unul dintre angajamentele pentru care vom pleda cu hotărâre este introducerea unui salariu minim unitar pentru companiile multinaționale la nivelul întregii Uniuni Europene.În cei doi ani de guvernare am reușit să majorăm salariul minim brut, cu 66%, prin creșteri succesive care au adus și creșterea puterii de cumpărare. Suntem, prin urmare, determinați să promovăm în Parlamentul European politici pentru protejarea drepturilor lucrătorilor indiferent de statele lor de origine și de statele în care își desfășoară activitatea!

3. – Egalitate de șanse între fermierul român și cel străin

Egalitatea de șanse între fermierul român și cel străin este prioritatea echipei PSD la Bruxelles. Fermierii români se simt nedreptățiți în țara lor. Muncesc foarte mult și sunt umiliți de hypermarketuri care nu le acordă șansa de a-și expune marfa la raft. Uite așa, toate acele produse proaspete, naturale, românești, ajung la gunoi, iar fermierul român își duce traiul de pe o zi pe alta. Vom lupta și pentru majorarea subvențiilor pentru fermieri la nivelul țărilor din Vest.

4. Atragere fonduri europene

Prin activitatea de la Bruxelles, PSD a reușit în ultimii ani să aducă în România de 4 ori mai multe fonduri europene decât guvernul Cioloș. Și nu ne vom opri aici, pentru că, spre deosebire de alții care votează împotriva țării lor, noi știm că România merită mai mult!

5. Drepturi egale

Prioritatea echipei PSD la Bruxelles va fi să lupte pentru ca România să aibă drepturi egale cu țările din Vest și să intre în Schengen cu fruntea sus. România a intrat într-o Uniune, nu a intrat la stăpân. Când vorbim, glasul României trebuie să fie egal cu cel al Germaniei, al Olandei sau cu cel al Franței. România este a șaptea țară ca mărime în Uniunea Europeană și are toate drepturile să nu mai fie o țară de desfacere ci o țară care stă la masa negocierilor și care își dă votul puternic în dosare grele pentru că reprezintă 20 de milioane de oameni. În acest context, vă reamintesc că la 11 decembrie, a fost aprobată Rezoluția Parlamentul European prin care se cere admiterea României și a Bulgariei în zona Schengen. Raportul a fost votat cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” și 38 de abțineri.

6. Am lucrat intens, alături de colegii mei, din primul moment al preluării guvernării. Îmi face plăcere să vă reamintesc câteva din multele legi la adoptarea cărora am participat direct și care au făcut și fac bine românilor.

• Majorarea alocațiilor copiilor – 1 aprilie 2019. În România primesc alocație de stat 3.523.667 de copii. Valoarea alocațiilor de la 1 aprilie 2019: 300 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități. 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional. 300 de lei și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.

• Programul gROwth. De acest program beneficiază copiii și tinerii de până la 18 ani. Practic, din ziua nașterii copilului, părinții sau ocrotitorii legali pot deschide un astfel de cont la trezoreria statului. Dacă depun anual o sumă de cel puțin 1200 lei, statul acordă o primă de 600 de lei pe an. Mai mult, dobânda anuală pentru banii din cont este de 3%. Copiii ocrotiți prin instituțiile specializate, publice sau private, vor beneficia de depunerea anuală de 1200 de lei prin grija Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Este un program bun, coerent și în deplin acord cu principiile echității sociale.

• Investește în tine! Am votat pe 27 martie Legea pentru aprobarea OUG 50/2018 privind implementarea programului „Investește în tine”. Programul îi susține pe cei care învață, se perfecționează sau se specializează și sunt cuprinși în sistemul de învățământ din România. Statul român asigură acces la finanțare atât pentru tinerii cu vârsta între 16 ani și până la 26 aflați la studii, cât și pentru persoanele cu vârsta între 26 și 55 de ani care sunt cuprinse în sistemul de învățământ autorizat. Programul crește coeziunea socială, iar toate părțile implicate în derularea sa – cei care îl accesează, companiile, sistemul de învățământ și, nu în ultimul rând, statul au de câștigat.

7. De asemenea, vreau să reamintesc pe scurt câteva dintre performanțele guvernării noastre:

• Cel mai mare PIB din istoria României – peste 1000 de miliarde de lei;
• 627.000 locuri de muncă noi în timpul guvernării PSD-ALDE;
• Cele mai mari majorări ale salariilor medicilor și personalului din sănătate;
• Am adus pentru agricultura românească 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, în perioada 1 ianuarie 2017-25 februarie 2019, dublu față de totalul sumelor încasate de la UE în 9 ani, între 2007 și 2016;
• Absorbția fondurilor europene pe 2018 a fost de 26%, aproape de media europeană. În 2016, absorbția a fost ZERO!

Fii primul care comentează! despre "PSD Satu Mare: Dăm un semnal de unitate și mobilizare. A fost o campanie agresivă a opoziției"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Aurelia Fedorca, Ioana Bran
TRADIȚIE. Târg al educației în Țara Oașului. Elevii, liberi să-și aleagă ce doresc

Închide