Rateu de pomină la Spitalul Carei. Pacient fără COVID, tratat de COVID. A ieșit mai bolnav din spital

Sătmăreanca Adriana M. a povestit cum tatăl său a fost internat pe Secția Covid a Spitalului Carei și menținut câteva săptămâni dintr-o încurcătură, după cum spun unele cadre medicale. Mai mult, fiica pacientului susține că acesta ar fi ieșit din spital mai bolnav decât a fost în momentul internării.

Redăm mai jos întreaga mărturie a sătmărencei:

”Doresc să trag un semnal de alarmă referitor la ce se întâmplă acum în spitalele din Romania și cum suntem mințiți și batjocoriți pe față. În data de 15.08.2020 am chemat medicul de familie pentru a fi consultat tatăl meu, deoarece avea simptome de răceală destul de urâte și fiind pandemia de covid am evitat spitalul. Medicul a constatat că e o pneumonie interstițială pe partea stângă și a primit tratament cu antibiotice pentru o săptămână.

Din pacate, el fiind slăbit, starea lui s-a agravat. În data de 25.08.2020 am solicitat ambulanța și de aici a început coșmarul. Tatăl meu a urcat pe picioarele lui în ambulanță, nu a fost nevoie să fie intubat, doar că respira mai greu. A fost dus la Satu Mare la contagiosi (Spitalul de Boli Contagioase Satu Mare, .red.), unde a fost testat pentru covid, rezultatul fiind pozitiv, urmând să fie transferat la Carei. Din data de 26.08.2020 și până în 16.09.2020 el a fost la Carei, noi sunând în fiecare zi pentru a ne informa legat de starea lui.

Pe lânga faptul că în fiecare zi primeam informații diferite (ba că e stabil și merge spre bine, că mănâncă singur…ba că nu mănâncă nimic…ba că se ridica…ba că nu se ridică). Se contraziceau de la o zi la alta. Să mai completăm și faptul că ni se cerea sa îi ducem NOI medicamentele (paracetamol, vitamina c..) pentru că în spital nu exista nimic niciodată!

După o săptămână la Carei a fost retestat rezultatul “cică” fiind tot pozitiv. A urmat în continuare “tratamentul” și noi să comunicăm cu doctorul. Deși trebuia să fie testat în data de 10, adică la o săptămână de la testul anterior, stimabila doamnă doctor a preferat să îl lase până în data de 14, “pentru a ieși negativ testul”. În data de 15 am aflat că e tot pozitiv, deși eu știam că testul e negativ!

Au urmat telefoane încontinuu pentru a tot verifica rezultatul, ca mai apoi să îmi spună “da, într-adevăr e negativ…a fost o greșeală de CNP și rezultatul e negativ”. Am cerut transferul la Satu Mare și în data de 16.09 a fost adus cu salvarea la Satu Mare într-o stare mai gravă decât a plecat, mai slăbit!

Ajungând aici aflăm cu stupoare că de fapt tatăl meu are 1 test pozitiv și 2 teste negative. Deci testul din 3.09 a fost negativ, noi fiind mințiti ca și la testul de acum la care “a fost o greșeală de CNP”… Și atunci, de ce stimabila doamnă doctor l-a ținut până în 14 să îl testeze? De ce nu l-a testat în data de 10, când trebuia pentru a putea să îl transferăm mai repede? Ăsta e sistemul medical din România. Daca înainte a fost jalnic, deplorabil…acum nu mai există cuvinte pentru ce se întâmplă!”2 Comments on "Rateu de pomină la Spitalul Carei. Pacient fără COVID, tratat de COVID. A ieșit mai bolnav din spital"

  1. ȘI chiar nimeni nu plătește pentru asta? nimeni nu răspunde? nimeni nu are responsabilitate?

    View Comment
  2. John Yossarian | septembrie 18, 2020 at 17:31 |

    Da așa este, nimeni nu poate fi tras la răspundere, fiindcă PSD a modificat legile justiției, astfel ca responsabilitatea rămâne o expresie catalogată drept demodată. Trist este că mult adorații și apreciații pesediști au trecut la PNL, unde vor ”lucra”, (:) ) pentru binele comunității exact cum au lucrat și până acum.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
10 millió euró a Károlyi kastély fejlesztésére

Închide