RĂZBOI. Samsarii IMOBILIARI din municipiul Satu Mare, ”TAXAȚI” de Primărie

Primăria municipiului Satu Mare a trimis în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care clădirile istorice din centrul vechi neîntreținute vor fi supraimpozitate cu până la 500%! Nu e nicio glumă, ci este un demers concret al administrației locale.

Astfel, se încearcă obligarea proprietarilor – majoritatea speculanți imobiliari ( cu sau fără interpuși) – la demararea procedurilor de reabilitare a imobilelor.

Concret, proiectul de hotărâre privind stabilirea condiţiilor de impunere a supraimpozitării pe clădirile neîntreţinute de pe raza municipiului Satu Mare este în fază de dezbatere publică.

Astfel, dacă proiectul va fi adoptat în prima parte a anului 2017, atunci din 2018 pentru aceste clădiri se va plăti un impozit de până la de CINCI ori impozitul normal.

Procedura nu este foarte complicată. Asta în cazul în care proiectul va fi adoptat de către Consiliul Local. Echipele din cadrul Primăriei Satu Mare vor întocmi note de constatare, iar în baza acestor note se vor emite hotărâri de consiliu nominale, pentru fiecare clădire neîntreţinută, hotărâre care va fi apoi comunicată proprietarului.

Administrația locală se va concentra concentra să identifice clădirile aflate în stare gravă de degradare. Supraimpozitarea va avea în vedere clădirile aflate într-o stare avansată de deteriorare, care afectează negativ imaginea urbană, pe baza criteriilor de încadrare prevăzute în regulament.

Scopul principal al acestui regulament este reabilitarea fondului construit, punând accent pe clădirile cu valoare arhitecturală din zonele construite protejate ale municipiului Satu Mare.

Totuși, dacă proprietarul va face dovada că a început procedura de reabilitare a imobilului, demersul privind supraimpozitarea va fi anulat.

2 Comments on "RĂZBOI. Samsarii IMOBILIARI din municipiul Satu Mare, ”TAXAȚI” de Primărie"

  1. Foarte bine!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
Bătaie de joc?! Autoritățile județene se fac că NU cunosc ”Hotelul Dacia”

Închide