RĂZBUNARE?! Greva de la Electrolux s-a încheiat. Războiul continuă în instanțe și Poliție


Conducerea Electrolux Satu Mare a remis un comunicat de presă triumfalist și conciliant, în care le mulțumește sindicaliștilor pentru că au acceptat ultima ofertă. Pe de altă parte, procesele civile deschise în instanțele de judecată și plângerile penale nu au fost retrase, astfel încât conflictul între conducerea Electrolux și liderii sindicatului SAMUS și Cartel Alfa continuă. Fapt pe care liderii greviștilor îl interpretează ca și pe un act de răzbunare.

Redăm mai jos comunicatul conducerii Electrolux: 

”În ceea ce privește situația de la fabrica Electrolux din Satu Mare, am dori să vă informăm că liderii de sindicat au acceptat și semnat oficial contractul colectiv de muncă, terminând astfel greva.

După săptămâni de discuții, negocieri și eforturi de a ajunge la un acord comun în mod pașnic, sindicaliștii au acceptat ultima ofertă propusă de Electrolux: un contract pe o perioadă de doi ani de zile aplicat începând cu 10 mai 2019, de 5.5% la salariul de bază brut și un bonus de prezență de 200 lei/lună, pentru fiecare an contractual.

Am considerat încă de la început că acest pachet salarial este unul atractiv, ținând cont de nivelul salarial de pe piața locală, de aceea suntem bucuroși că liderii sindicali au ajuns la aceeași concluzie și au decis să accepte oferta noastră, care pe termen lung este în beneficiul bunăstării angajaților.

Dorim să le mulțumim reprezentanților sindicatelor pentru participarea la un dialog constructiv cu noi și pentru semnarea acordului care încheie această situație dificilă care a afectat toate părțile implicate. În același timp, dorim să mulțumim și să ne exprimăm recunoștința față de loialitatea și înțelegerea angajaților care au decis să continue să lucreze pe întregul parcurs al acestei perioade dificile”.1 Comment on "RĂZBUNARE?! Greva de la Electrolux s-a încheiat. Războiul continuă în instanțe și Poliție"

  1. Continua răzbunarea pentru că am avut curaj să facem grevă si să spunem ce fel de conducători avem in fabrică Am câștigat două procese cu ei,grevă a fost perfect legală,le vom câștiga și pe celelalte

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă, sindicat, sindicate
FOTO/VIDEO. Greva de la Electrolux s-a încheiat. Conducerea și sindicatele au ajuns la un compromis

Închide