Razii de amploare în piețele din județul Satu Mare. Se caută speculanții

În baza unui Plan de acțiune inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române, la nivelul județului Satu Mare se organizează și se desfășoară acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse alimentare, a actelor de contrabandă și evaziune fiscală și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat.

O astfel de acțiune a fost organizată și desfășurată ieri, 28.02.2017 de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pe raza județului Satu Mare, ocazie cu care au fost verificate 12 societăți comerciale de profil din mediul rural și din piețele municipiului Satu Mare.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 20 000 de lei, constând în nerespectarea de către agenții economici a prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și a OUG28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A fost ridicată suma de 560 lei care nu a putut fi justificată prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale și au fost ridicate în vederea confiscării produse nefiscalizate din alcool și produse diverse, oferite spre vânzare cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de peste 1400 lei.

Fii primul care comentează! despre "Razii de amploare în piețele din județul Satu Mare. Se caută speculanții"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
VIDEO. Șase migranți au fost reținuți în Petea. Ascunși într-un microbuz

Închide