REACȚIE a MAI: Șeful pompierilor, schimbat după intervenția de la sonda din Moftin?

FOTO: Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Daniel Dragne

Umblă vorba prin târg că ministrul Carmen Daniela Dan nu l-ar mai agrea pe colonelul Dragne în funcția de comandant al pompierilor români. Și nu ar fi singura. Gurile rele spun că nici doctorul Arafat nu și-l mai dorește la comandă pe cel cu ajutorul căruia a reușit absorbția atâtor fonduri europene. În urmă cu 1 an, pe 4 februarie 2017, era împuternicit la conducerea pompierilor colonelul Daniel Dragne.

Cică, în curând, colonelul Daniel Marian Dragne, cel care a condus forțele de intervenție la Moftinu și cel care și-a asumat întreaga responsabilitate pentru această extrem de dificilă intervenție, va fi debarcat.

În aceste momente, pompierii militari acționează pentru protecția echipei de sondori care a evaluat situația în vederea stabilirii strategiei de captare eficiente și sigure a gazului. De altfel, din după amiaza zilei de miercuri, 4 ianuarie a.c., sonda de la Moftinu a început să deverse apă în cantități mari, apă care a stins flacăra. Pompierii monitorizează atent zona pentru ca în cazul în care sonda va elimina din nou gaz, să fie reaprinsă controlat evitându-se o explozie.

Ce le aduce anul 2018 pompierilor români?

Sunt două posibilități: fie recunoștința binemeritată, fie o nouă palmă pe obrazul lor de oameni devotați.

Acești oameni, de la mic la mare, s-au aflat în linia întâi a acestei intervenții deosebit de periculoase. Comandantul lor, colonelul Dragne și echipa sa de specialiști, nu s-au mișcat de la Moftinu din 19 decembrie 2017, nici măcar de sărbători.

Chiar dacă echipele de intervenție au mai avut perioade de pauză, schimbându-se între ele, colonelul Dragne a fost omul care a stat zi și noapte la Moftinu, asumându-și toate deciziile luate pe parcursul desfășurării intervenției. Orice greșeală ar fi avut un singur responsabil: inspectorul general.

SURSA: Agenda Pompierului

1 Comment on "REACȚIE a MAI: Șeful pompierilor, schimbat după intervenția de la sonda din Moftin?"

  1. Mda, privind la NOMEX-ul d-lui colonel sunt convins ca “nu s-a miscat ” prea mult chiar daca “a stat zi si noapte la Moftinu”.A rupt macar eticheta de pe costum ? Uitandu-ma la dl. colonel nu pot sa nu-mi amintesc o alta fotografie in care cativa mari ministrii conduceau interventii din barca trasa prin apa pana la glezne de pompieri.Nu mi-am inchipuit vreodata ca cineva care sta de atatea zile in “linia intai” in mocirla de acolo , langa acel foc poate arata ca scos din cutie.Sunteti un adevarat exemplu , asa se intretine si pastreaza un echipament

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
FOTO/VIDEO. Piromanul din Micro 16 a lovit din nou. Panică după incendierea mai multor pubele

Închide