RECORD. SUTE de avioane survolează ZILNIC județul. Conflictul din Ucraina a schimbat rutele

După doborârea zborului 17 al Malaysia Airlines (MH17/MAS17) de la Amsterdam (Olanda) la Kuala Lumpur (Malaezia) în data de 17 iulie 2014, în apropiere de Hrabove, regiunea Donețk, Ucraina, majoritatea zborurilor au fost redirecționate. Astfel, deasupra județului Satu Mare zboară, zilnic, circa 500 de avioane.

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare a și desfășurat un exercițiu în cursul anului trecut, în care s-a simulat un incident aviatic.

Concret, în data 24 noiembrie 2015, a avut loc un exerciţiu de punere în aplicare a „Planurilor de acţiuni de răspuns la situaţiile de criză şi de urgenţă”, pe raza Aeroportului Satu Mare. Exerciţiul a constat în simularea unui incident aviatic.

”O aeronavă model JS 32 care efectuează un zbor de aviaţie generală, tip bimotor, cu motoare turbopropulsoare şi capacitate maximă de 15 de pasageri, decolează de pe pista in serviciu “01”. Imediat după decolare, aeroportul este informat despre apariţia unei situaţii de criză la bordul aeronavei. Pilotul comandant decide întoarcerea aeronavei şi aterizarea pe Aeroportul Satu Mare. În timpul procedurii de aterizare echipajul solicită asistenţă specifică situaţiilor de criză şi urgenţă. La bordul aeronavei se află 5 pasageri şi 2 membri de echipaj; La bord nu se află bunuri (substanţe) periculoase; Cantitatea de combustibil din rezervoare este de 800 kg petrol de aviaţie; Conform protocolului şi schemei de alarmare în vigoare, au fost alertate forţele de intervenţie şi de salvare abilitate”, se arată în scenariul exercițiului de la finalul anului trecut. 

 Fii primul care comentează! despre "RECORD. SUTE de avioane survolează ZILNIC județul. Conflictul din Ucraina a schimbat rutele"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.