RECUNOȘTINȚĂ. Cei patru EROI care au impresionat Satu Mare. PresaSM.ro i-a premiat

Județul Satu Mare se poate lăuda cu patru persoane deosebite, care au dat dovadă că prin voință și profesionalism poți să dobori orice bariere. Aceștia au reușit să depășească fatalismul clamat de prea multe ori de români.

Este vorba despre campioana olimpică Simona Pop, de asistenta medicală Jakab Csilla, de medicul Bogdan Duțu și de pompierul militar Olimpiu Moș. PresaSM.ro, în parteneriat cu firma Lebăda – prin reprezentantul Cristian Pașca, le-a adus un omagiu și i-a recompensat cu o diplomă de merit și un voucher de cumpărături. Dar cel mai important, cu recunoștința tuturor sătmărenilor!

Jakab Csilla

jakab-csilla

Jakab Csilla – angajată pe postul de asistentă medicală la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare – a fost premiată, în mai 2016, pentru rezultatele excepționale obținute în câmpul muncii chiar de către secretarul de stat dr. Raed Arafat.

Jakab Csilla este de o modestie rară, declarând că tot ce așteaptă de la pacienți este un simplu ”mulțumesc”, pe care îl primește de fiecare dată.

”Munca aceasta presupune, în primul rând, o loialitate față de oamenii pe care îi ajuți zi de zi. Să le vorbești frumos, să dai tot ce poți, atât profesional cât și ca om. Cea mai bună răsplată din partea oamenilor este un singur cuvânt, care spune totul: mulțumesc! Mai mult nici nu ne putem aștepta din partea lor. Este cea mai mare satisfacție pentru noi”, a spus Jakab Csilla.

Olimpiu Moș

olimpiu-mos

Subofițerul Olimpiu Moș a reușit să salveze de-a lungul anilor viețile mai multor sătmăreni. S-a remarcat în ochii opiniei publice după ce a salvat viața unui sătmărean, care a fost prins sub pământ, după ce s-au surpat pereții unui canal pe care îl săpa. Totul s-a întâmplat în data 15.09.2016, în localitatea Oar. După o luptă de peste trei ore în condiții extrem de dificile, Olimpiu Moș a reușit să îl salveze pe bărbat.

”Meseria de pompier pentru mine înseamnă totul. Multă lume m-ar acuza, dar pentru mine înseamnă mai mult decât acasă. Sportul m-a ajutat foarte mult în această meserie, care este un crez pentru mine. Mi-a dat curaj, mi-a dat abilitățile necesare pentru a putea interveni în sprijinul oamenilor”, spune Olimpiu Moș.

Dr. Bogdan Duțu

La Spitalul Județean Satu Mare a fost pusă în practică PRIMA angioplastie, procedură nechirurgicală care este folosită pentru a deschide arterele coronare blocate prin introducerea unei teci de plastic. Primele proceduri – toate de succes – au fost făcute în premieră – la începutul lunii iulie la Satu Mare de către o echipă de medici condusă de Bogdan Duțu. Dr. Bogdan Duțu a spus – pentru PresaSM.ro – că se simte foarte bine la Satu Mare și ține să mulțumească conducerii Spitalului Județean și echipei de medici, asistenți și infirmiere.

”În primul rând, vreau să spun că mă simt bine în mijlocul sătmărenilor și am fost foarte bine primit într-o echipă, nu face de unul singur aceste lcururi. Deci, este o echipă din care au făcut parte managerul spitalului, Secția de Cardiologie, colegii de la sală care m-au ajutat. Iar eu sunt mândru că pot ajuta și că îmi pot aduce sprijinul pentru rezolvarea problemelor medicale ale orașului”, a declarat dr. Duțu.

Simona Pop

sportivi-satmareni-premiatiimg_7267
În cadrul Galei Laureaților Sportului Sătmărean, eveniment organizat de Direcția Județeană de Tineret și Sport, un premiu special a fost oferit de către reprezentantul firmei Lebăda, Cristian Pașca, campioanei olimpice la spadă, proba pe echipe, de la Rio de Janeiro 2016, Simona Pop.

Simona Pop a fost cheia succesului pentru echipa României. Și asta pentru că în meciul de deschidere împotriva Statelor Unite ale Americii Simona Pop a punctat de 8 ori. Apoi, Simona a desființat Rusia, în semifinală, reușind nu mai puțin de 20 de tușe din 45.

Un gest mic pentru fapte uriașe

Cristian Pașca, reprezentant Lebăda: ”Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, în acest an ne-am propus să recompensăm societatea sătmăreană prin susținerea valorilor. Am început cu tinerii artiști și continuăm cu persoane care salvează vieți sau care aduc cinste prin rezultatele lor județului Satu Mare. Persoane care sunt îngerii păzitori ai comunității noastre”.

Redacția PresaSM.ro: ”În această lume nebună apar astfel de persoane care ne dau tuturor o lecție de viață. Ne arată că putem să fim mai buni și mai performanți în tot ce facem. Gestul nostru de recunoștință este unul mic pentru fapte uriașe”.

1 Comment on "RECUNOȘTINȚĂ. Cei patru EROI care au impresionat Satu Mare. PresaSM.ro i-a premiat"

  1. Recunoștință, mulțumiri, iar comportamentul lor să fie un exemplu pentru mulți alții! LA MULȚI ANI !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
Firma Draxlmaier, nevoită să aducă muncitori de la ZECI de kilometri distanță

Închide