REPORTAJ. Mii de credincioși în Catedrala Țării Codrului: Mănăstirea Măriuș

Codrenii au o catedrala a lor: Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii”, de la Măriuș. Mănăstirea poate fi considerată centrul spiritual al Țării Codrului. Ridicată în urmă cu 25 de ani, așezământul monahal a devenit un veritabil bastion al creștinismului ortodox în această parte de lume. Loc în care mii de persoane vin să îl găsească pe Dumnezeu. Cu atât mai mult astăzi, când s-a sărbătorit ”Adormirea Maicii Domnului”.

Peste două decenii de istorie

Mănăstirea Măriuş a fost înfiinţată în 16 august 1992, la solicitarea credincioşilor din Măriuş, dar şi din împrejurimi, care au ţinut să ducă la îndeplinire angajamentul care l-au luat faţă de Dumnezeu în timpul celui de al doilea război mondial. Începutul vieţii monahale de la Măriuş a fost odată cu venirea a trei monahi de la Mănăstirea Rohia.

La început, la Măriuş s-a construit o bisericuţă de lemn, iar din anul 2000 s-a început şi construcţia bisericii mari, care a devenit peste ani o veritabilă catedrală în mijlocul pădurilor din Codrul de Sătmar, un punct de reper pentru toţi credincioşii din zonă şi nu numai.

Sprijinul comunității pentru un simbol al Codrului

Considerată a fi ”Catedrala Țării Codrului”, Mănăstirea și Biserica sa impozantă au devenit simbolul unității și credinței codrenilor. Fii ai Țării Codrului au pus umărul și au ridicat la Măriuș o veritabilă cetate a ortodoxismului. Codreni în suflet și-n simțiri, oameni precum deputatul Octavian Petric sau primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea, sunt doar câțiva dintre oamenii care au sprijinit prin tot ce au putut ridicarea așezământului monahal.

Codrenii au venit în Catedrală

Dovada unității a venit astăzi, încă o dată, cu ocazia ”Adormirii Maicii Domnului”, acolo unde mii de credincioși au umplut curtea lăcașul de cult. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu părintele Ioachim – episcop eparhial al Maramureșului și Sătmarului, secondat de stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie. Stareţul Mănăstirii Măriuş a mulţumit tuturor binefăcătorilor acestui lăcaş monahal, în special celor care au contribuit la finalizarea lucrărilor la biserică.

O catedrală a Țării Codrului

Deputatul Octavian Petric – codrean în suflet și-n simțiri – a declarat că această mănăstire este o veritabilă catedrală a Țării Codrului.

“Astăzi sărbătorim hramul bisericii și, după cum ați văzut, mii de oameni au venit la Mănăstirea de la Măriuș, fiindcă este un loc binecuvântat. Pot să spun că această mănăstire este un simbol al codrenilor și după cum știți codrenii sunt niște oameni foarte credincioși. Vedeți că an de an se dezvoltă această mănăstire. Sunt construcții noi și toate sunt făcute din darurile pe care le dau acești oameni minunați”, a declarat Octavian Petric.

Fii primul care comentează! despre "REPORTAJ. Mii de credincioși în Catedrala Țării Codrului: Mănăstirea Măriuș"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului
Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim cu avionul în Satu Mare

Închide