RETROCEDARE. Școlile românești ”evacuate” în 2018, cele ”maghiare” în 2025, în Satu Mare

Colegiu ”Ioan Slavici” Satu Mare

Un aspect cel puțin interesant a intrat în atenția PresaSM. Episcopia Romano-Catolică Satu Mare a devenit proprietară în ultimii ani a unor clădiri, prin retrocedare, care adăpostesc unități de învățământ. Putem vorbi despre Grădiniţa Ham Janos, Liceul Ham Janos, Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc, Colegiul Naţional Ioan Slavici, Grădiniţa nr.2. Pentru care Primăria Satu Mare plătește chirii importante în fiecare lună.

Situația devine interesantă dacă analizăîm situația contractelor dintre Primăria Satu Mare și Episcopia Romano-Catolică. Mai exact, dacă luăm în considerare termenele la care expiră contractele de închiriere a spațiilor. Coincidență sau nu, pentru școlile ”românești” termenele sunt mai scurte, respectiv 2018-2019, în timp ce pentru cele ”maghiare” termenele sunt de 2020, 2025, 2031!.

Concret, contractul pentru imobilul în care funcţionează Liceului Kolcsey Ferenc expiră în anul 2031, pentru Liceul Ham Janos – 2020, iar pentru Grădinița Ham Jonos – 2025. La polul opus, contractul pentru Colegiul Național ”Ioan Slavici” termenul expiră în data de 30.09.2018.

Coincidență sau nu, din acest an sau din anul următor, Primăria Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean vor avea câteva probleme pe cap, după ce aceste contracte de închiriere nu vor mai produce efecte juridice. Surse au precizat pentru PresaSM că ar putea fi comasate anumite școli pentru a se rezolva criza de spațiu. Care școli vor fi comasate?! Se înțelege de la sine.

 


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "RETROCEDARE. Școlile românești ”evacuate” în 2018, cele ”maghiare” în 2025, în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Scolar Judetean
FOTO. Șoferul unui microbuz școlar, acuzat că lasă copiii în frig. Părinții, extrem de revoltați

Închide