REVOLTĂ. Se cere retragerea licenței firmelor de transport care ”își bat joc de navetiști”

aglomeratie în microbuze

Consilierul judeţean Adrian Cozma a luat poziție față de unele firme de transport public intrajudețean, susținând că acestea nu ar respecta orarul, fapt care afectează în mod direct navetiștii din județ care au locuri de muncă în municipiul Satu Mare. Cozma cere Consiliului Județean să facă verificări în acest sens și să dispună măsuri în consecință.

”Am primit un mesaj de la un navetist din Baba Novac, care spunea că lucrează în Satu Mare şi riscă să își piardă serviciul din cauza firmei de transport pentru că nu ar respecta programul. Cum am spus și în plenul Consiliului Județean, cer Direcţiei de specialitate să facă verificări serioase. Dacă Consiliul Județean a dat licența, tot noi putem să o și retragem. Dacă nu se va reacționa, personal am să vin cu un proiect de hotărâre prin care am să cer retragerea licenței de transport pentru firmele care nu respectă angajamentele”, a spus Adrian Cozma, contactat de reporterul PresaSM. 

Navetiștii sunt batjocoriți de unii transportatori, iar autoritățile ridică din umeri a neputință. În tot acest timp, oamenii se plâng de faptul că anumiţi transportatori nu respectă traseele, dar mai acuză şi condiţiile considerate improprii. O altă problemă o reprezintă aglomeraţia din mijloacele de transport în comun.

Greu de retras licența

Responsabilii din partea Consiliului Judeţean pe linia verificării activităţii transportatorilor intrajudeţeni de persoane susțin că transportatorilor le este foarte greu să aproximeze numărul potenţialilor călători pentru a introduce autobuze mai mari sau chiar suplimentarea acestora.

Aceștia au mai precizat că este foarte greu să se poată retrage licenţa de transport societăţii care nu respectă anumite obligaţii asumate în urma licitaţiei electronice. Concret, potrivit Ordinului 353/2007, licenţa se poate retrage doar la trei abateri grave repetate.

Citește și Mii de oameni fac zilnic naveta pentru a-și asigura existența

1 Comment on "REVOLTĂ. Se cere retragerea licenței firmelor de transport care ”își bat joc de navetiști”"

  1. DE ACORD! Prea multă bătaie de joc față de oameni, și nu numai la firmele de transport ci în general!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
PSD, blocat în Consiliul Județean Satu Mare. Tertipul folosit de ”dușmani”

Închide