REVOLTĂTOR în Satu Mare! Părinte și copil UMILIȚI pentru că nu s-ar fi plătit fondul clasei

Un nou caz de-a dreptul revoltător are loc în municipiul Satu Mare. Mai exact, la Școala Generală Bălcescu-Petofi. Rita Dulanyi, mama unui elev din clasa I-a de la școala în cauză, o acuză pe învățătoarea Eva Sveda că i-a discriminat copilul pe motiv că nu ar fi achitat fondul clasei. Mai exact, copilul nu a primit cadou de Moș Nicolae din acest motiv.

Rita Dulanyi s-a arătat extrem de supărată pe gestul învățătoarei și i-a trimis un mesaj pe telefon, în care i-a făcut cunoscut faptul că este foarte supărată pe învățătoare, mai ales pe motivul că nu îi înțelege pe părinți când au probleme financiare, cauză din care nu ar trebui să sufere copiii.

Din câte se pare, învățătoarea nu a stat prea mult pe gânduri și a pus SMS-ul pe grupul de Facebook al clasei.

”Asta e învățătoare, pune pe grup sms-ul meu. Copii care nu avut bani pentru fondul clasei anul acesta nu se vor întâlni cu Moșul la școală, așa a decis doamna învățătoare Sveda Eva de la Școala Bălcescu Petofi, clasa I C, secția maghiară”, a declarat Rita Dulanyi.

Text SMS, în traducere aproximativă: ”Dragă doamna profesoară, acum mi-a fost adus la cunoștință că Arthur nu va primi pachet de cadou pentru că nu a fost plătit fondul clasei. Pentru acest lucru Arthur nu va fi prezent luni și marți. Din păcate, dumneavostră nu știți cât de greu ne este, dar cu dumneavostră am vorbi pe degeaba, pentru că dumneavostră ne urâți atât pe noi cât și pe Arthur”.

Gestul învățătoarei a atras critici dure din partea celorlalți părinți tot pe rețelele de socializare.

Lastoczi Monica a scris: ”Az iskola alap nem kotelezo eredj jelesd be (în regulamentul școlii nu este obligatoriu, du-te și o reclamă, traducere aproximativă)”

Ibinceanu Daniela a scris: ”Nu se mai plătește fondul clasei i trebuie bani nu are rușine să-i fie nu se procedează așa cv cu un copil să postez așa cv nu se cuvine mai si lucrează în învățământ să cv n-am mai pomenit eu zic ca are cv cu voi femeia aceasta aveți grijă cu ea luați măsuri nu-i frumos ce a făcut cu un copil nevinovat nu se face deosebiri intre copii”.

Bianca Nica, cadru didactic, a scris: ”Bianca Nica nu pot sa cred…si eu sunt cadru didactic si sigur nu as fi facut asa ceva…au fost situatii cand am pus din buzunarul meu pt o culegere, daca familia nu a avut, dar nu am facut din asta un caz”

Maria Carausan-Iosip a scris: ”Exact. Se putea rezolva altfel nu sa denigreze sau sa umileasca in halul acesta pe cineva”.

La aceste comentarii, Rita Dulanyi a scris: ”Sigur o sa fac plangere”, ”Nu de asta e vorba ca nu as avea 15 lei pentru un pachet, dar a lipsit baitul de la scoala saptamana asta fiindca era bolnav (a vomitat)”


locuri de munca satu mare

1 Comment on "REVOLTĂTOR în Satu Mare! Părinte și copil UMILIȚI pentru că nu s-ar fi plătit fondul clasei"

  1. De ce trebuie sa vina mosul la scoala ?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Scolar Judetean
MODIFICĂRI de amploare! ZECI de directori de școli din județul Satu Mare au fost SCHIMBAȚI

Închide