REZULTATE în PREMIERĂ obținute de PSD la Satu Mare. SECRETUL succesului, dezvăluit

PSD a obținut la Satu Mare rezultate în premieră. Dincolo de scorul foarte bun obținut per ansamblu în județ, obținând un post de senator și două de deputați – peste toate partidele românești – social-democrații au bifat victorii de mare efect chiar în fieful adversarilor politici. Și nu orice victorie, ci unele concludente.

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a început prin a mulțumi electoratului. Aurelia Fedorca a declarat că PSD a câștigat voturi foarte multe în mediul urban, fiind primul partid românesc din municipiul Satu Mare ca și număr de voturi obținute. De asemenea, PSD a câștigat în fieful celor de la PNL, precum Tășnad sau Ardud!

”Rezultatele ne-au arătat că nu am câștigat doar în mediul rural, considerat fieful Partidului Social Democrat, ci am câștigat și în mediul urban. Cred că aceasta este noutatea acestor alegeri că PSD a reușit în premieră să câștige orașele, reușind să câștige pentru prima dată Transilvania. Am câștigat în mediul urban un număr important de voturi. În municipiul Satu Mare am fost după UDMR, a doua forță politică, sau, prima forță politică românească. De noi, la 11 procente a fost PNL-ul”, a declarat Fedorca.

psd

Noul deputat de Satu Mare Ioana Bran s-a arătat încântată de faptul că electoratul sătmărean a legitimat o tânără generație de politicieni.

”Este o încredere care ne onorează dar ne și responsabilizează în același timp. Știu că o să am foarte mult de muncă dar sunt pregătită și o să-mi dedic tot timpul necesar pentru a duce la îndeplinire și pentru a le dovedi că încrederea lor a fost meritată”, a declarat Ioana Bran.

Fostul și actualul deputat Octavian Petric, unul dintre motoarele puternice ale PSD, a declarat că le mulțumește tuturor sătmărenilor care s-au prezentat la vot, pentru că au arătat astfel că le pasă de Satu Mare. Mai mult, deputatul sătmărean a spus că deja efectele noilor legi inițiate și adoptate de către PSD se vor vedea în următoarele luni.

”Faptul că am primit încrederea pentru al doilea mandat de deputat înseamnă că m-am ținut de cuvânt în primul mandat, iar această încrede a sătmărenilor mă obligă să duc mai departe proiectele prin care mi-am propus să aduc o dezvoltare în județul Satu Mare. Am spus că ne vom ține de cuvânt în următorul mandat. Primele efecte se vor vedea chiar din ianuarie, pentru că în octombrie am votat legea privind majorarea cu 15% a salariilor din Sănătate și Învățământ. (…) Legea a fost declarată Constituțională, iar președintele a promis că va promulga legea. Iată că din ianuarie se vor vedea măsurile. Iar salariul minim pe economie va fi de 1.450 de lei”, a spus Petric.

psd

Câștigătorul mandatului de senator de Satu Mare, Gabriel Leș, a subliniat faptul că își dorește ca forțele politice să termine cu competiția electorală și de acum înainte cu toții să se apuce de lucru, în beneficiul locuitorilor acestui județ.

Directorul de campanie al PSD, Gabriel Mihali, a dezvăluit cele trei măsuri care au dus la acest succes al social-democraților la Satu Mare.

“Primul a fost unul foarte uşor: să nu ne atacăm competitorii politici pentru că nu acest lucru este în folosul comunităţii, ci să ne prezentăm programul nostru de guvernare, care aţi văzut că este viabil, uşor de înţeles, destul de greu de aplicat, dar vom lupta pentru aplicarea acestuia. Al doilea a fost faptul că, după cum bine ştiţi, am avut 11 candidaţi, pe toţi 11 i-am capacitat să muncească pentru ca să ne fie mai uşot în campanie şi să atungem cât mai mult din judeţ. Cel de-al treilea ar fi faptul că principalul nostru obiectiv a fost să ne întâlnim cu cât mai mulţi oameni în această campanie. Pot să spun că oricare din aceşti candidaţi a mers pe jos cel puţin 150-200 de km, dacă nu mai mult. Şi nu i-am lăsat seara, veneau aici şi le-am spus: mâine din nou! Poimâine din nou, nu contează că e sâmbătă sau duminică. Cât mai multă lume!”, a dezvăluit Gabriel Mihali.

Fii primul care comentează! despre "REZULTATE în PREMIERĂ obținute de PSD la Satu Mare. SECRETUL succesului, dezvăluit"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
Rezultate alegeri parlamentare Satu Mare 2016. UDMR a câștigat în Satu Mare. PSD, pe locul secund

Închide