Romániából még nem lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni

Július 10–től 59 országgal és 14 tengeren túli területével szemben oldja fel a az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást a brit kormány. A karanténelőírás alól mentesített országok között van többek között Csehország, Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország is, viszont Portugália, Svédország, az Egyesült Államok és Kína, a közép- és kelet-európai EU-országok közül Bulgária és Románia nem szerepel a listán.

A brit közlekedési  minisztérium hangsúlyozta, hogy az angliai karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek az angliai karanténelőírás alól mentesített országok listáján. A többieknek addig kell Angliában karanténban tartózkodniuk, amíg nem telik el 14 nap attól a naptól számítva, amikor elhagyták a mentesítési listán nem szereplő országokat.

A tárca hangsúlyozza azt is: az enyhítés az Angliába érkezőkre vonatkozik, az Egyesült Királyság többi nemzete, vagyis Skócia, Wales és Észak-Írország kormányai saját hatáskörükben döntenek arról, hogy mely országok esetében mentesítik a beutazókat a karanténkötelezettség alól.Fii primul care comentează! despre "Romániából még nem lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Cselekedjenek felelősségteljesen, tartsák be a „magától értetődő szabályokat”

Închide