Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică. Ce spun europarlamentarii


Candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european a fost respinsă cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, 15 europarlamentari au votat împotriva fostului ministru PSD. 

Europarlamentarul PPE Siegfired Mureșan a anunțat pe Facebook că Rovana Plumb a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European. Cincisprezece voturi “împotrivă” ar fi primit fostul ministru PSD.

“Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, precizează Mureșan. 

Probleme ar fi existat, spune europarlamentarul liberal, cu împrumutul făcut de fostul ministru.

“Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european. Această decizie finală a fost luată cu 20 de voturi pentru, zero voturi împotrivă”, a mai spus Mureșan.

Rovana Plumb a fost nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi.În cadrul audierii au fost ridicate probleme legate de neclaritățile din declarația de avere a fostului ministru. Plumb nu este singura persoană nominalizată pentru noua Comisie europeană care se confruntă cu întrebări legate de averea dobândită.Fii primul care comentează! despre "Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică. Ce spun europarlamentarii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.