S-a actualizat lista cu țările din „zona galbenă”. Intră în vigoare pe 3 august


Institutul Național pentru Sănătate Publică actualizat lista țărilor din „zona galbenă”.  Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosirea în România. Noua listă este valabilă odată cu data de 3 august 2020.

Pentru țările prezente în “zona galbenă” este obligatorie carantina timp de 14 zile. Statele care nu figurează pe listă se consideră a fi în zona verde, pentru care nu se aplică restricții la intrarea pe teritoriul României.

Trei state au ieșit din zona galbenă, printre ele Rusia și Serbia. Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Pentru stabilirea țărilor pentru care se aplică restricții se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori,  care trebuie să fie mai mare decât cea înregistrată de România în aceeași perioadă.Fii primul care comentează! despre "S-a actualizat lista cu țările din „zona galbenă”. Intră în vigoare pe 3 august"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Belgia anunță restricții pentru locuitorii din 24 de județe din România

Închide