FOTO. S-a semnat! Spital nou, de 11 milioane de euro în municipiul Satu Mare

Județul Satu Mare a obținut o finanțare de 11 milioane de euro pentru construirea unei noi clădiri, cu șase etaje chiar în vecinătatea actualului Spital, pe strada Prahovei. Consiliul Județean a depus în acest sens un proiect și a obținut finanțarea.

În cadrul acestui proiect, astăzi s-a semnat, la sediul Consiliului Județean Satu Mare, acordul de parteneriat dintre instituţiile partenere, respectiv între Spitalul Județean Satu Mare – lider de proiect, respectiv spitalele din Nyiregyhaza și Kisvarda (Ungaria).

Urmează să se realizeze studiile de fezabilitate, iar anul viitor se scot la licitație lucrările de proiectare și execuție. Lucrările sunt prevăzute să se finalizeze în 2022.

Investiția de extindere de la Spitalul Județean Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente.

De asemenea, se va construi un heliport pe acoperișul viitoarei clădiri. Actualul heliport al spitalului funcționează fără autorizație definitivă, locația actuală fiind o soluție temporară, nesustenabilă.

În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare, etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul vechi în locația principală de pe strada Prahovei.

Bugetul total aferent proiectului ROcHUs este 13.900.000 Euro, inclusiv TVA, fără cheltuieli neeligibile definite.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. S-a semnat! Spital nou, de 11 milioane de euro în municipiul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Diabetul face ravagii între sătmăreni. Creștere alarmantă a numărului de bolnavi

Închide