Să trăiască partidul! Creșteri salariale substanțiale în Primăria Satu Mare

Salariile angajaților din Primăria Satu Mare vor fi stabilite luni, 31.07.2017, în urma unei hotărâri de Consiliu Local. Cert este faptul că salariile vor crește substanțial, iar efortul bugetar va fi unul de câteva sute de mii de lei în plus lunar.

Nu vor ”scăpa” de aceste facilități nici primarul Kereskenyi Gabor, respectiv viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher, dar și administratorul public Maskulik Csaba.

Astfel, PSD a reușit să ofere o pomană electorată de zile mari, în baza prevederilor art.11 din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Potrivit acestei legi, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu şi din serviciile publice de interes local, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate. Fapt care se va consfinți luni.

Reamintim că primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a dat în judecată Primăria Satu Mare, la începutul acestui an, alături de alte sute de angajați ai administrației locale, pentru a beneficia de sporul de antenă, în cuantum de 10% din salarul de încadrare.

Edilul șef sătmărean susține că există buletine de măsurători care arată că există radiații care dăunează sănătății celor acre lucrează în Palatul Administrativ. Acțiunea a fost deschisă în luna februarie a acestui an și se află pe rolul Tribunalului Satu Mare.

”Este procesul în ceea ce privește sporul pentru condiții vătămătoare, așa-zisul spor pentru antenă, care este contestat de Curtea de Conturi și, bineînțeles, am considerat că trebuie să fiu solidar cu angajații din cadrul Primăriei, pentru că, vedeți și dumneavostră, spre deosebire de alte instituții unde beneficiază angajații în acel imobil de sporuri de antenă. Pe Palatul Administrativ sunt amplasate fel și fel de antene care, potrivit buletinelor de măsurători, chiar emit niște radiații care sunt dăunătoare sănătății angajaților”, a declarat Kereskenyi Gabor.

2 Comments on "Să trăiască partidul! Creșteri salariale substanțiale în Primăria Satu Mare"

  1. Mulțumim din inimă partidului și conducătorului (lui) suprem!

    View Comment
  2. Aceste radiatii sint de vina ca a chelit.Cind vorbeste la telefon ,pe bani publici,nu este iradiat?Ce cretin a semnat aceste buletine de masuratori?Aceste radiatii sint numai in Palatul Administrativ sau si in blocurile inconjuratoare?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Gata cu accidentele?! Sens giratoriu în cel mai aglomerat cartier din Satu Mare

Închide