Săptămână de foc pentru pompieri. Mașină și case cuprinse de flăcări în județ

FOTO: Arhivă

În ultima săptămână, pompierii sătmăreni au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, au executat 79 intervenţii SMURD și au fost solicitaţi în sprijin pentru transportarea unei persoane supraponderale.

Mașină în flăcări la Carei

În data de 21 mai a.c., la ora 07:17, pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Intervenția promptă pentru localizarea și stingerea flacărilor a preîntâmpinat propagarea incendiului la casa de locuit din imediata vecinătate. La finalizarea intervenției, pompierii au stabilit faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la instalaţia electrică din compartimentul motor. În urma evenimentului, autoturismul a fost afectat în proporție de 70%.

Incendiu la o bucătărie de vară

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 18:10, pompierii Punctului de Lucru Turţ au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară din Băbești. La fața locului s-au deplasat 6 subofițeri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Pentru stingerea incendiului, alături de pompierii profesioniști au acționat și 9 pompieri voluntari din cadrul SVSU Halmeu. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. La finalizarea intervenției pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului: flacăra provenită de la o sobă cu acumulare de căldură, care a cuprins materiale combustibile (hârtie/carton). În urma evenimentului a ars mobilierul din bucătărie și s-au degradat: aparatură electrocasnică, două geamuri și o ușă.

Incendiu în municipiul Satu Mare

Tot în data de 23 mai a.c., în jurul orei 19:50, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui imobil nelocuit situat pe strada Dara, din municipiul Satu Mare. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la deșeuri/materialele textile aflate în încăpere. Cauza probabilă de producere a acestui eveniment a fost folosirea focului deschis în spații închise. În urma evenimentului au ars deșeurile și materialele textile din încăpere.

Incendiu la Negrești, o persoană dusă la spital

În data de 24 mai a.c., la ora 03:43, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit din Negrești Oaș. Cei 12 subofițeri, care s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale de stingere şi cu o ambulanţă SMURD, au reușit localizarea și lichidarea rapidă a incendiului, protejând restul imobilului.

În urma evenimentului, o persoană a suferit atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care i-a acordat primele ingrijii medicale la fața locului și a transportat-o la spital în vederea contiuării investigațiilor de specialitate. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost coșul de fum necurățat corespunzător. În urma evenimentului a ars structura din lemn a acoperișului și s-au degradat aproximativ 60 mp lambriuri și 100 mp învelitoare tablă.Fii primul care comentează! despre "Săptămână de foc pentru pompieri. Mașină și case cuprinse de flăcări în județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu, Județul Satu Mare
DOCUMENT OFICIAL. ”Zona metropolitană” există în județul Satu Mare!

Închide