Sătmăreancă însărcinată: aroganță și dispreț, în loc de tratament, la UPU Satu Mare

În loc de empatie, pacienții Spitalului Județean sunt tratați de unele cadre medicale cu dispreț și lipsă de interes. O sătmăreancă a povestit pentru PresaSM experiența prin care a trecut la Unitatea de Primiri Urgențe la acest final de săptămână. Un medic, iritat de întrebările viitoarei mămici, preocupată de sănătatea copilului său, a preferat să o ia peste picior, asta în timp ce asistentele râdeau și se arătau preocupate de comanda pentru mâncare.

Plângerile cu privire la atitudinea unei părți a personalului medical de la Unitatea de Primiri Urgențe par să nu se mai termine. O viitoare mămică s-a prezentat în acest weekend la UPU doar pentru a se lovi de disprețul și lipsa de interes a unor cadre medicale.

Sătmăreanca povestește că a mers la spital din cauza unor dureri provocate de o tuse acută, doar că medicii au preferat să o trateze pe femeia însărcinată în patru luni și jumătate cu dispreț.

“Când m-au chemat l-am auzit pe doctor spunându-i asistentei: << Asta nu poate să meargă la medicu’ de familie?>> I-am zis că ba da, am fost, dar în weekend nu lucrează și am dureri mari de la tuse”, povestește sătmăreancă spunând că l-a rugat pe medic să o consulte și să îi spună ce să facă.

Medicul, mai spune sătmăreanca, nici nu a vrut să o consulte.

“Îmi zice că nu are rost să mă consulte, să iau liniștită medicamentele, că îmi va trece”, mai spune sătmăreanca.

Femeia a fost îngrijorată și de starea fătului, așa că a întrebat medicul dacă ar putea să meargă și la un ginecolog. Răspunsul medicului a fost prompt … și arogant.

“Îmi zice iarăși, pe un ton arogant: << doamnă dragă, mergeți acasă și luați medicamentele și gata. Ce să facă ginecologul, dară nu o să vadă copilul dacă e bine sau nu>>”, a relatat femeia.

Nici asistentele nu s-au arătat mai multă bună-creștere sau empatie față de pacienta care a trecut pragul Urgențelor.

„Una stătea pe telefon, alta vorbea ce mâncare să comande […] în plus, erau și niște asistente în spatele medicului, care râdeau”, a mai povestit pacienta.

Atitudinea medicilor și asistentelor, un veșnic motiv de nemulțumire

Nu este singurul incident reclamat în această lună. Un alt sătmărean s-a plâns că a fost dus cu zăhărel de medicii de la UPU atunci când mama sa imobilizată trebuia transportată cu ambulanța la secția de Neurologie a Spitalului Vechi.

Tot atunci, Spitalul Județean Satu Mare a precizat, printr-un drept la replică, că s-a sesizat din presă cu privire la mai multe reclamații făcute de sătmăreni, dar că ele nu s-au confirmat. Asta deși, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Satu Mare în cursul anului trecut, în timpul unei vizite de lucru, a afirmat că cele mai multe plângeri cu privire la comportamentul cadrelor medicale au venit tocmai din județele din nord-vestul țării, multe chiar de la Satu Mare.

Atitudinea cadrelor medicale în cazul femeii gravide este cu atât mai surprinzătoare cu cât țara noastră se confruntă cu probleme serioase în domeniul sănătății femeii și conducem și clasamentele europene la mortalitate infantilă. ONG-urile, dar și instituțiile centrale au tras repetate semnale de alarmă cu privire la necesitatea controalelor medicale pe perioada sarcinii.


2 Comments on "Sătmăreancă însărcinată: aroganță și dispreț, în loc de tratament, la UPU Satu Mare"

  1. Pana cand vom mai suporta aroganta si neprofesionalismul doctorilor si personalului medical din Satu Mare? Au niste salarii astronomice, intre 6000(asistente) si 25000 lei(doctori). Plus mita pe care o iau ca si inainte. La ce bun le-au marit salariile daca iau bani exact ca inainte? Unde este DNA? Ar trebui arestati ca sa se poata stopa acest fenomen. Daca ar lua mita fiecare bugetar exact ca ei unde am ajunge?

    View Comment
  2. AM PATIT O SI EU LA UPU .TE TRATEAZA SATU MARE TRATEAZA CU INDIFERENTA PACIENTII ASUSTEBTELE AU ALTE PREOCUPARI CUM AR FI BARFA INTRE ELE DE STAT LA TELEFOANE CU FAMILIA LOR. MEDICII IAR INDIFERENTI. PANA CAND? NU STIU! ADUSI ALTII CAPABILI, CE SI DAC DATORIA NU DORM IN GARDA NOAPTEA ETC DACA TE IAU CEVA DURERI NOPATEA E VAI DE TINE AM PATIT O CU O DR CE Mi A FACUT ECOGRAF ERAM IN COLICA RENALA. RESPECTIVA DORMEA UN BRANCARDIER A TREZIT O BATAND INSISTENT TARE IN USA CABINETULUI EI LA ETAJ,VAI CE NERVOASA ERA CA A TREZIT O DOAMNE. M A TRATAT CU INDIFERENTA TOTALA AM IESIT DUPA CONSULT SI A INCHIS CU CHEIA LA LOC LA SOMN IAR. RUSINEEE!!! AFARA CU EI,CONCEDIATI.INCOMPETENTII NEDIMTITII.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Spitalul Județean Satu Mare explică cazul sătmărencei care a așteptat cu orele o ambulanță

Închide