Sătmăreancă ”șocată” de cum a fost tratată la Spitalul de Contagioase. ”Nu am dat niciun leu”

O sătmăreancă a povestit pentru PresaSM.ro cum a fost tratată în Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Satu Mare. Aceasta susține că deși nu a dat nicio ”atenție”, întreg personalul s-a comportat extrem de amabil.  Sătmăreanca s-a declarat, pur și simplu, șocată de atenția care i s-a acordat, atât ei cât și altor pacienți.

Redăm mai jos întreaga scrisoare a pacientei: 

”De la Urgențele Spitalului Nou am fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase de pe Corvinilor. Acolo, mulțumesc lui Dumnezeu, am fost văzuta de d-na dr. Torok (sper să scriu bine). Am fost mai mult moartă decât vie, eu nici nu știu cum am reușit să stau. După consultație, d-na dr., vă jur, m-a rugat să mă internez, i-am zis că am un copil mic acasă, cum să stau.

S-a uitat la mine cu ochi blajini, zici că eram copilul ei și mi-a zis.” D-nă, vă rog frumos să vă gândiți bine pentru că e vorba de sănătatea d-voastră, plus că încă nu știu dacă e viroză sau gripă, și puteți să-i faceți mai mult rău copilului decât bine”. A văzut că plâng și mi-a zis să ies și să mă gândesc un pic, dar ea ca și medic consideră că trebuie să rămân internată.

Am vorbit cu soțul și așa a fost, am rămas. Îmi pare nespus de rău că nu știu numele asistentelor. O d-nă de etnie maghiară, care e la adulți și din câte am înțeles doar din noiembrie e la spital, impecabilă, drăguță din cale-afară, stătea să îl asculte pe nenea din salonul 8, că nu știu ce i s-a întâmplat cu găina, și mi-a spus …acum am pierdut autobusul, dar cum era să îl las pe nenea fără să termine povestea cu găina. Asistenta care a venit după ea, una micuță de statură, fugea dintr-o parte în alta, dar mereu cu zâmbetul pe buze.”Vă rog frumos, dacă nu vă simțiți bine să trageți alarma pentru ca noi de aceea suntem aici, să vă ajutămi”. Jur că nu le-am dat niciuneia niciun un leu. Eu am rămas cu gura căscată. Nu exagerez, dar cam din 2 în 2 ore venea să îmi ia febra.

A venit alta, Daniela. Mereu drăguță, cu zâmbetul pe buze, impecabilă, a uitat să schimbe o perfuzie pentru că a fost chemată de urgență, la cinci minute a venit și și-a cerut scuze. Pentru mine, spitalul de boli infecțioase, de la portar până la infirmiere, îl consider un spital de stat cum ar trebui să fie orice alt spital din Satu Mare. Eu sunt plăcut impresionată, chiar șocată de felul super omenesc în care am fost tratată”.


Nota redacției: Nu știm dacă exemplul asistentei amabile de la Unitatea de Primire Urgențe este contagios, dar cert este că – prin puterea exemplului – anumite atitudini încep să se schimbe.

4 Comments on "Sătmăreancă ”șocată” de cum a fost tratată la Spitalul de Contagioase. ”Nu am dat niciun leu”"

 1. Pot sa confirm cele scrise mai sus. Asa ar trebui sa fie tot personalul medical.
  Se poate!

  View Comment
 2. Am ajuns sa facem stire cand se comportă oamenii normal… minunat ce sa zic

  View Comment
 3. scriu cu mult respect dar spun se simte o schimbare în bine in sănătate.va multumesc.

  View Comment
 4. parca sa mai revenit la normal ,nu iau bani iau cadouri ,si tot iau ceva.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.