Sătmăreanul care a învins Consiliul Local. Taxa de salubritate este istorie

Curtea de Apel Oradea a menținut decizia Secției II Contencios Administrativ a Tribunalului Satu Mare în ceea ce privește declararea ca ilegală a taxei speciale de salubritate. Acțiune inițiată de de activistul pensionar Szolomajer Augustin.

”RESPINGE ca nefondat recursul în contencios administrativ formulat de recurentul pârât CONSILIUL LOCAL SATU MARE, în contradictoriu cu intimata pârâtă PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE cu şi intimatul reclamant SZOLOMAJER AUGUSTIN , împotriva sentinţei nr. 1401 din 21.06.2017 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, pe care o menţine. RESPINGE ca nefondată cererea de intervenţie accesorie formulată de SC Florisal SA. Fără cheltuieli de judecată”, este decizia pe scurt a Curții de Apel Oradea, luată încă din luna februarie.

Consiliul Local Satu Mare a primit din partea unui simplu sătmărean, Szolomajer Augustin, o lovitură în plin, după ce sătmăreanul a atacat HOTĂRÂREA Nr. 49/23.02.2017 a Consiliului Local Satu Mare” pentru aprobarea perceperii taxei speciale de salubritate și a câștigat! Hotărârea de Consiliu Local a fost ANULATĂ în primă instanță.

Ceea ce nu au reușit ”super” instituțiile statului – în speță Prefectura Satu Mare – a reușit un simplu sătmărean.

Reamintim că reprezentanții Consiliului Local Satu Mare au aprobat, în 23 februarie 2017, cu 12 voturi pentru, șapte abțineri și un vot împotrivă proiectul de hotărâre prin care sătmărenii vor plăti mai mult cu maxim trei lei pe persoană față de cei 7,39 de lei pe persoană cât se plătește în prezent la Florisal. Și asta pentru că s-a introdus o taxă suplimentară de mediu.

Astfel, prin această suprataxă, potrivit unor calcule inițiale, la taxa de la 7,39 lei/persoană se mai adaugă suprataxa de maxim trei lei/persoană în municipiul Satu Mare. Dar tariful va oscila de la o lună la alta, în funcție de cantitatea de deșeuri depusă la gorapa ecologică de gunoi de la Doba.Fii primul care comentează! despre "Sătmăreanul care a învins Consiliul Local. Taxa de salubritate este istorie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Local
Ce lovitură în Consiliul Local Satu Mare! Vocea Opoziției pleacă

Închide