Sătmărence amendate fiindcă plimbau câini ”de luptă” fără zgardă și fără lesă

FOTO: Arhivă

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliției Municipiului Satu Mare au amendat două femei care se plimbau, în zona Cartierului Micro 17, câini periculoși. Potrivit informațiilor PresaSM, vorbim despre câini din rasele pitbull și rotweiller.

Polițiștii le-au reproșat celor două sătmărence că unul dintre câini era fără botniță, iar celălat a fost lăsat fără lesă, motiv pentru care au fost sancționate. În astfel de situații, sancțiunile încep de la 100 de lei și ajung până la 3.000 de lei.

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi:

Accesul câinilor în părţile comune ale imobilelor în care sunt deţinuţi, pe drumurile publice şi pe căile de acces către acestea este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham de către proprietar ori de către deţinătorul temporar.

În locurile special amenajate pentru câini accesul câinilor prevăzuţi în prezentul alineat este permis fără botniţă şi fără lesă.

3 Comments on "Sătmărence amendate fiindcă plimbau câini ”de luptă” fără zgardă și fără lesă"

  1. În sfârșit! începe poliția să facă ordine…urmează cerșetori, prostituate, vitezomani …etc!

    View Comment
  2. Eu dețin caine din rasa pitbull si il iubesc mai presus de orice,dar sunt de acord 100% cu aceste reguli impuse de lege,foarte bună acțiunea polițiștilor!!!!Trebuie sa ne respectăm propriile animale dar și pe cele din jurul nostru!!!!

    View Comment
  3. Mai cetățene, cred ca ordinea era mai bine sa fi fost inversa, oamenii sunt mai animale decât animalele, și apoi, u cel cu pitbulul… Ai măcar habar ce înseamnă să pui o botnita câinelui? Exista antrenamente.. Atestate.. Care îți vor permite sa nu îl plimbi, conform legii, pardon, sa îl chinui. Dacă nu ai habar, și nu lupți împotriva botnitei, înseamnă că oricum nu ai habar de rasa, rase, deci, nu știu de ce ai un astfel de câine. Exista parcuri sau locuri unde pot întra decât câinii, unde pot fi lăsați liberi..? Nu comentați aiurea… Sau ai impresia ca dacă un câine face parte dintr. O anumita rasa.. E neapărat criminal? Sunteți niște idioți, dacă e sa generalizam.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre câine
Copil (7 ani) atacat și mușcat de mai multe ori în Satu Mare. Dus la Urgențe

Închide