Sătmărenii, tot mai violenți. De trei ori mai multe violențe în municipiul Satu Mare

Sătmărenii par să fie tot mai violenți, potrivit evidențelor Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare. Dacă în perioada ianuarie – aprilie a anului trecut s-au înregistrat 28 de cazuri de violență, în perioada similară din acest an s-au înregistrat nu mai puțin de 84 de situații. Ceea ce înseamnă o triplare a actelor comise cu violență.

În perioada supusă atenţiei, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor următoarelor acte normative, după cum urmează:

• Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – 787
• O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura – 41
• Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite – 21
• Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice – 15
• Legea 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun – 2

În perioada ianuarie – aprilie 2018, activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 1575 misiuni specifice. Cu ocazia acestor misiuni au fost constatate 6 infracţiuni independente, fiind identificaţi 7 făptuitori.

Potrivit sursei citate, în misiunile executate în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare au fost constatate 66 de infracţiuni, fiind identificaţi 74 de făptuitori. Au fost aplicate 204 de avertismente scrise şi 622 de amenzi în valoare de 283.950 lei.

Din totalul infracţiunilor constatate în această perioadă, potrivit actelor normative care au fost încălcate cu ocazia săvârşirii faptelor de natură penală, situaţia se prezintă asfel:

– 2 infracţiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind privind mărcile şi indicaţiile geografice;
– 1 infracţiune de „Furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, Cod Penal (săvârşită în mediul urban);
– 1 infracţiune de „Ameninţare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 206, Cod Penal (săvârşită în mediul urban);
– 2 infracţiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Fii primul care comentează! despre "Sătmărenii, tot mai violenți. De trei ori mai multe violențe în municipiul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Județean de Jandarmi
ASTA DA! Portofel cu acte şi 1500 de euro găsit şi returnat de un jandarm

Închide