Sătmarul minunilor vs coronavirus! Ce a pățit un sătmărean cu spirit civic

Un sătmărean care locuiește în Cartierul Micro 16 a intrat în posesia unor informații potrivit cărora câteva persoane care au venit recent din Italia, dintr-o zonă cu coronavirus confirmat, nu respectă carantina la domiciliu. Acestea se plimbă bine-mersi prin municipiu.

Sătmăreanul a precizat pentru PresaSM că a sunat la Poliția Locală pentru a raporta situația, considerând că este de datoria sa civică. Doar că la Poliția Locală i s-a invocat câteva ”OUG-uri” și a fost pasat către Poliția Municipiului Satu Mare.

A sunat la Poliție, unde i s-a răspuns că nu se poate lua în considerare apelul, fiindcă bărbatul a refuzat să își decline identitatea (fiind în relații de prietenie cu persoanele în cauză), cu toate că informațiile pe care le-a furnizat au fost concrete și verificabile.

Următorul telefonul l-a dat către redacția PresaSM, unde a spus întreaga poveste.

”Nu sunt un tip care fac plângeri, sunt un cetățean normal. Am văzut atâta lipsă de interes într-o problemă de mare sensibilitate și am spus că trebuie să avertizez autoritățile, chiar dacă persoanele în cauză îmi sunt oarecum apropiate. Consider că această carantină trebuie respectată, iar disprețul și dezinteresul autorităților ne va costa scump în situația unui caz real. Mi-am învățat lecția și să ne ferească Dumnezeu de un caz real”, a spus sătmăreanul. 

Potrivit informațiilor PresaSM, toate persoanele plasate în carantină sunt sunate telefonic cel puțin o dată pe zi de către cei de la Direcția de Sănătate Publică pentru a fi verificate. Dar, fizic, nu o face nimeni. Așadar, totul depinde de buna-credință a oamenilor.

4 Comments on "Sătmarul minunilor vs coronavirus! Ce a pățit un sătmărean cu spirit civic"

 1. Iulius Cezar | februarie 25, 2020 at 22:54 |

  Care carantina? cine a disupus carantina? se creeaza o isterie generala din cauza unor cretini!De unde stie ala ca cei care au venit din Italia sunt suspecti de Coronavirus? suntem prosti? chiar asa? iar voi astia din presa fiti obiectivi. Ati verificat din mai multe surse informatia?

  View Comment
 2. Cei in carantina la domiciliu sint sunati zilnic. Foarte bine si corect ca se intereseaza de ei.Dar pe ce telefon? Bine-nteles pe mobil!!! Spune ca este bine si sta frumos acasa cum a promis.In realitate este cu totul altundeva….

  View Comment
 3. Dacă mergeți la vama Halmeu veți vedea că vameșii nu au primit măști, nu au substanțe dezinfectante, deci nici măcar instituțiile statului nu fac nimic!

  View Comment
 4. Haos total !!!.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
OPINIE. ”Informați-vă” din surse oficiale! Lucrează cu program redus

Închide