Satu Mare, orașul retrocedat de tot. De la terenuri de sub blocuri, piețe, parcuri și străzi

După 27 de ani de democrație autohtonă, municipiul Satu Mare a ajuns să nu mai dețină în acest moment niciun metru pătrat de teren. Practic, a fost retrocedat absolut tot. Fie de către Comisia locală pentru aplicarea legilor fondului funciar, fie de către instanțele de judecată. Culmea ironiei, încă mai există sute de cereri pentru anumite terenuri.

Acum, autoritățile locale au ajuns să stea cu mâna întinsă – ca niște milogi în propria lor casă – la Ministerul Apărării Naționale. Aceasta este singura sursă de la care se mai poate obține teren.

satu mare

Satu Mare – orașul retrocedat în întregime

Blocurile ANL de pe strada Poligonului au fost construite pe un teren cedat de către Ministerul Apărării Naționale. Iar acum, municipiul Satu Mare a mai cerut câteva hectare de teren tot de la Ministerul Apărării Naționale în zona fostului stadion UNIO.

ȘI ACUM LOVITURA DE GRAȚIE. Pe lângă faptul că municipalitatea a pierdut tot, mai și plătește circa 1,6 milioane de lei anual sub formă de chirie pentru unităţile de învăţământ din municipiu care îşi desfăşoară activitatea în imobile retrocedate sau situate pe terenuri care au fost redobândite de foştii proprietari. Este vorba despre 13 unităţi de învăţământ, din care două colegii, şase licee, patru şcoli generale şi două grădiniţe.

Există situații în anumite cartiere, precum Micro 16, în care au fost retrocedate terenuri de sub blocul de locuințe. Motiv pentru care ”proprietarii” de apartamente nu își pot întabula bunurile. Astfel de situații se găsesc și la anumite case.

strada

Primăria a reușit să retrocedeze strada Traian Vuia

ȘI CA MENIUL SĂ FIE COMPLET, au fost retrocedate chiar și străzi, din domeniul public. Cum este cazul străzii Traian Vuia, acolo unde un sătmărean a primit de la Comisia locală de fond funciar tocmai o… stradă! Ca să nu mai vorbim de Piața de Vechituri, al cărei teren a fost retrocedat.

Iată cum, după un sfert de secol, municipiul Satu Mare a rămas fără niciun petec de pământ. Și mai așteptăm investitori?! Unii proprietari – puși în posesie de Comisia locală sau instanțele de judecată – de abia așteaptă să își vândă terenurile la prețuri mai mult decât dubioase.

1 Comment on "Satu Mare, orașul retrocedat de tot. De la terenuri de sub blocuri, piețe, parcuri și străzi"

  1. Nu ne mai mira nimic în țară asta,de la cap la coada toți au făcut ce au vrut din tara asta,rămâne să ne extermine ca pe vremea lui Hitler ca să rămână ei să trăiască imbuibaciti,mi-e scârbă de tot ,am ajuns să nu ne mai pese ,,de e pace,de-i război” pentru noi ,cei mulți,nimic în bine nu se arată,așa ca…chiar ce mai contează părerea mea sau a oricărui alt cetățean care speră că măcar un singur politician ajuns sus să fie cât de cât patriot?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre imobile, Primăria Satu Mare, retrocedări, Satu Mare
FOTOGALERIE. Demonstrație culinară de mare efect a doamnelor din ALDE Satu Mare

Închide