Satu Mare, ultimul loc din regiune la investiții străine. Iar investitorii amenință că pleacă

Banca Naţională a dat publicității o serie de date cu privire la nivelul investițiilor străine pe fiecare județ în parte. Județul Satu Mare ocupa, din păcate, la sfârșitul anului 2016, ultimul loc pe regiunea de nord-vest a României.

Concret, în județul Satu Mare, valoarea investițiilor străine la 31 decembrie 2016 a fost de 387 de milioane de lei. Asta în timp ce în județul Maramureș valoarea investițiilor a fost de 440 de milioane de euro, în județul Sălaj s-a ridicat la nivelul de 471 de milioane de euro, respectiv în județul Bihor a atins un maxim de 645 de milioane de euro.

 

Mai mult, din cauza crizei majore a locurilor de muncă, alți investitori străini se referesc să mai vină în județul Satu Mare. Declarații publice în acest sens au fost făcute de către actualul director al Draxlmaier, Iuliu Cadar, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, sau preşedintele Filialei Satu Mare a Patronatului Naţional Român (PNR), Ciprian Costea.

“Aş putea să vă prezint concret: firmă germană care a spus că nu am ce să vin acolo la voi în Satu Mare, pentru că nu am cu cine lucra. Este crunt! Nu mai ştim ce să facem, foarte greu ne găsim oameni. Nu mai ştim ce să facem să aducem oameni să muncească. Şi cu studii superioare şi oameni pe diverse meserii”, a declarat Ciprian Costea.

Potrivit unor informații, cel mai mare angajator din județul Satu Mare, Draxlmaier, ia în calcul relocarea unor comenzi în țări precum Republica Moldova sau Macedonia, tocmai din cauza lipsei forței de muncă. Cu toate acestea, investitorul a dat asigurări că nu se vor face disponibilizări la Satu Mare.

 

2 Comments on "Satu Mare, ultimul loc din regiune la investiții străine. Iar investitorii amenință că pleacă"

  1. dați salarii nesimțiților, cică nu vor oamenii să muncească.interesant că în străinătate pt bani lucrează românul.dar în țara pt 300E ce vor ăștia.Iar Kadar cu Drm lui să tacă, știe toată lumea de ce

    View Comment
  2. Se pare că unii manageri sunt din nou surzi!Cine naiba vrea să fie “lucrat” zilnic ca un sclav pentru bani de mâncare și facturi?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investitie
Proiectul care prevede o autostradă de la Petea la Suceava. Ar lega Satu Mare și Baia Mare

Închide