Sătui de atâția morți pe Someș, sătmărenii înființează ”Patrula pe Someș”

Sătmăreanul Ionuț Stancovici – reprezentant al Asociației Club Sportiv Caiac SMile din Satu Mare a înființat proiectul “Patrula pe Someș”. În parteneriat cu cei de la Crucea Roșie, demersul este menit să salveze viețile persoanelor care se aventurează în apele râului Someș.

Mai exact, caiaciștii vor patrula pe râul Someș și îi vor instrui pe cei care se scaldă sau se aventurează în apă din alte motive despre pericolele la care se expun! De asemenea, îi vor învăța ce să facă dacă ajung într-o situație de pericol.

“Vrem să prevenim aceste probleme, de exemplu sunt copii la scăldat, sunt adulți la scăldat care nu știu încă ce înseamnă șocul termic, cum să se descurce în cazul prinderii într-un vârtej – și de anul trecut mă tot gândeam cum să îl pun în practică. Anul acesta, alături de Crucea Roșie, am fost la un curs de salvatori în apă la Giurgiu, unde am văzut intervenții, modalități de prevenire a incidentelor și așa m-am hotărât să fac acest proiect”, a declarat Ionuț Stancovici.

Reamintim că doar anul acesta și-au pierdut viața mai multe persoane în râul Someș. Unele morți au fost accidentale, altele au fost acte suicidale.

Fii primul care comentează! despre "Sătui de atâția morți pe Someș, sătmărenii înființează ”Patrula pe Someș”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Caiac Smile, Ionuț Stancovici
VIDEOREPORTAJ. Sătmăreanul care a revitalizat râul Someș. L-a umplut cu caiaciști

Închide