Sătui de furturi și bătăi, o comună are Poliție Locală și sisteme de supraveghere

Conducerea unei comune din județul Satu Mare s-a cam săturat de scandalurile și furturile provocate de infractori pe raza localității. Astfel, s-a luat decizia de a se înființa Poliția Locală. Mai mult, se va înființa și un sistem de supraveghere video.

Este vorba despre comuna Vetiș, care este călcată frecvent de către hoți. Fie că vorbim despre tâlhării în centrul localității, fie că vorbim despre furturi sistematice comise în extravilanul localității, conducerea comunei pare hotărâtă să pună piciorul în prag.

”În ședința din 25 ianuarie a.c. consiliul local a aprobat achiziționarea dotărilor, uniformelor și echipamentelor necesare polițiștilor locali, precum și transferul autoturismului Dacia Logan din dotarea primăriei către Biroul de Poliție locală a comunei Vetiș, astfel încât de la începutul lunii februarie cei trei polițiști locali ai comunei își pot intra în atribuțiuni. Poliția locală este organizată ca birou în cadrul primăriei Vetiș, cu un număr de cinci posturi aprobate funcție de numărul locuitorilor comunei. În prezent sunt angajați trei polițiști, în cursul semestrului I al acestui an urmând să fie angajați alții doi”, a spus primarul comunei Vetiș, Iuliu Ilyes.

De asemenea, urmează montarea unui număr de 43 de camere de supraveghere pe raza comunei.

”S-au finalizat documentațiile pentru racordarea la rețeaua electrică a celor 43 de camere video montate încă în primăvara acestui an, urmând să fie demarcate lucrările de punere în funcțiune a sistemului de supraveghere”, a mai spus Iuliu Ilyes. 

Fii primul care comentează! despre "Sătui de furturi și bătăi, o comună are Poliție Locală și sisteme de supraveghere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre furt
Furt într-o poștă din municipiul Satu Mare. Cum au acționat autorii

Închide