SCANDAL în Poliția Satu Mare. Polițiștii ACUZĂ acordarea sporurilor pentru șefi

Președintele sindicatului Europol, polițistul Cosmin Andreica, acuză conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare vizavi de acordarea unor sporuri salariale după o metodă pe care o consideră cel puțin netransparentă. Procedură care ar avantaja doar șefii de servicii din cadrul Poliției Satu Mare.

”Problema care irită cel mai mult este că între cele 7 propuneri, niciunul nu este ofițer cu funcție de execuție ci toți sunt șefi. Mai mult, pentru prostime a acordat cuantumul cel mai mic al sporului, de 30%, în timp ce, pentru cei care își justifică performanța prin munca subalternilor, adică șefilor, le-a acordat sporurile cele mai mari, de 40% și 50%. Nici nu intrăm în subiectul principiului proporționalității pe care l-a ignorat, și pe baza căruia trebuia să acorde 8 indicatori la agenți și 4 indicatori la ofițeri, în condițiile în care, la nivelul IPJ Satu Mare peste 75% sunt agenți de poliție”, a acuzat Cosmin Andreica.

Cosmin Andreica spune că ar fi găsit lista de propuneri întâmplător, lângă un ”coș de gunoi”.

”Noi am găsit lângă un coș de gunoi din incinta inspectoratului o hârtie mototolită în care am găsit norocoșii șefi care vor avea lunar în plus la salariu sume cuprinse între 1500 lei și 2500 lei, în timp ce agenții vor primi „proporțional” sume între 250 lei și 350 lei. Și uite așa, ca și în fabula lui Grigore Alexandrescu, Câinele și cățelul,, noul „meneger” a instaurat egalitatea, dar numai pentru dobitoace”, a mai spus Cosmin Andreica.

Președintele Europol a dat și lista completă a șefilor de servicii care se vor bucura de noile sporuri.

”Șefii care au știut cel mai bine să își pună în valoare „munca” lor, realizată de subalternii, sunt următorii: cms. șef RAKOCZI ALEXANDRU – șeful Serviciului Rutier, cms. șef VESCAN HORIA (coincidența face ca soția sa să fie și șefa Serviciului Resurse Umane) – împuternicit șef al Poliției Mun. Satu Mare și cms. șef URÂTE DINU – Șef al Poliției Mun. Carei, premiați cu un spor de 50% din salariul de bază, iar cms. șef ONET MELANIA – șef al Serviciului Financiar Contabilitate, cms. șef SASU DAN – șef al Serviciului Criminalistic, cms. BUTNARU CLAUDIU – împuternicit Șef Birou Investigații Criminale, cms. șef CIGAN DORIN – împuternicit Șef Secția 1 de Poliție Rurală Valea Vinului, cu un spor de 40% din salariul de bază. Impresionant este faptul că, niciunul dintre subalternii acestor ofițeri nu a fost nominalizat și nu s-a remarcat în mod „excepțional”, dar totuși șefii lor, pe ascuns, fără ca nimeni să știe, au prins infractori periculoși, și-au pus viața în pericol în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au capturat droguri de mare risc, au prins urmăriți internaționali și au avut cele mai multe dosare în lucru, după care, marmota învelea ciocolata în staniol”, a mai spus Andreica.

Acesta a propus și un exercițiu de imaginație, care dacă s-ar concretiza ar putea să aibă consecințe destul de grave.

”Deși aceste sporuri ar trebui să reprezinte o recompensă pentru rezultatele obținute, și să fie popularizate notele de fundamentare care conțin rezultatele „excepționale” ale acestor șefi, ne exprimăm temerea că dacă polițiștii și-ar exercita atribuțiile cum o fac unii dintre beneficiarii acestor premii, ar trebui să îi rugăm pe alții să ne prindă hoții și să impună ordinea și siguranța publică în județul Satu Mare. De asemenea, remarcăm faptul că unii dintre beneficiari au fost avansați la 1 Decembrie, înainte de termen, la gradul profesional următor, iar acum sunt din nou pe listă, în timp ce alții au soții sau soțiile șefi de servicii, care la rândul lor în perioadele anterioare au beneficiat și ei de aceste sporuri. Ce să mai, o mare „familie” fericită în care proștii lucrează iar smecherii își împart bonusurile, că doar șefii au salarii micuțe, de 4-5000 lei pe lună, și nu le ajung. Iar în timp ce la noi șefii tac mâlc, să nu cumva să se afle că vor lua acest spor, la IPJ Timiș, șeful Serviciului Acțiuni Speciale, cms. șef Daniel Milincu, a hotărât că este corect ca să împartă cu subalternii lui această recompensă. Am ajuns într-o situație ridicolă și care poate escalada în orice moment. Nu știm cât vor mai rezista polițiștii operativi să îndure această bătaie de joc la adresa lor, și cât vor mai accepta ca rezultatele obținute de ei să fie folosite de șefii lor pentru a-și obține beneficii personale. Iar la cum decurg lucrurile, noi îi îndemnăm pe polițiști să își îndeplinească strict sarcinile din fișa postului, să nu mai aducă de acasă bani pentru cele necesare îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, să nu mai accepte să vină la muncă din timpul lor liber, să nu își mai folosească mașinile personale în scopul serviciului și să înceteze să mai creadă că dacă obțin rezultate vor fi și apreciați”, a conchis Andreica.

9 Comments on "SCANDAL în Poliția Satu Mare. Polițiștii ACUZĂ acordarea sporurilor pentru șefi"

 1. Daca ar avea onoare, acei sefi care si-au asigurat din 6 in 6 luni salariile de merit, ar trebui sa le imparta cu lucratorii din subordine pe spatele carora au primit acele sporuri!oricum RUSINE

  View Comment
 2. Call of duty | decembrie 30, 2016 at 08:45 |

  Cred ca la fel se întâmplă în toate județele. Ticăloșii ăstia de ofițeri cu funcții de conducere (sunt si exceptii) au o lăcomie maxima și nu se gândesc decât la câți bani le intra lor în buzunar. Fătuloiu a creat o discrepanta majora intre salariile ofițerilor și cele ale subofițerilor (pe vremea lui Emil Boc). Degeaba au salarii mari ca tor lacomi sunt. Și în unele cazuri mai sunteți de o incompetenta crasa.

  View Comment
 3. rușine să le fie, așa au luat aceste prime și unii agenți de la anumite secții de poliție care au lins șefii. Aceste prime ar trebui excluse total.

  View Comment
 4. Trebuie sesizat Corpul de control al MAI pentru verificarea acordarii acestor majorari. Toate notele de fundamentare nu cred ca contin lucrari de exceptie ori misiuni speciale de exceptie.

  View Comment
 5. comisar de politie ghita marian claudiu | decembrie 30, 2016 at 16:13 |

  si la IPJ ARAD a fost corpul de control si rezultatul a fost cel scontat!!!!!
  rusine dragi colegi de la corpul de control!!!
  multumesc colectivului Sectiei 1 Politie pentru implicarea in activitatile politienesti chiar daca avem un singur salar de excelenta la un efectiv de 52 lucratori!!!!
  felicitari membrilor consiliului de evaluare al IPJ ARAD!!!!1

  View Comment
 6. Peste tot in MAI este asa,Mos Craciun e ofiter,ei stau la birouri bine mersi si ies la pensie cu 8-9000 de lei si prostul care sta in strada cu 3000 de lei

  View Comment
 7. Am trait un episod jenant in aceasta luna, Lucrez la un sector al Politiei de Frontiera( la verde, nu in Punct) si in ultimele 6 luni am descoperit pe baza informatiilor mele 4 autoturisme furate( in valoare de aprox 60.000 euro), o ambarcatie de lux furata si am aplicat sanctiuni de aprox 70.000 ron , plus confiscarea a 40 metri cubi de lemne. Am fost propus pentru acest salariu(probabil la misto, stiind ce va urma) si apoi dupa sedinta cu comanda ITPF, am fost anuntat ca salariul il va primi un ofiter ce a fost imputernicit 6 luni ca adjunct la sector. Deci am fost umilit in ultimul hal.

  View Comment
 8. Si la Sectia de Politie Transporturi Cluj se intampla acelas lucru.Salar de excelenta primesc sefii si subalternii care fac parte din clanul lor.La acestea nu le trebuie activitate dar o foie de fundamentare pompoasa sa sune bine si sporul li sa acordat.La noi au fost 5 salarii de excelenta din care 3 le-au luat sefii cele de 40 si 50% iar 2 de 30% le-au dat si la agenti. Arat faptul ca agenti suntem 65-70% iar ofiteri restul. Deci s-au impartit corect.

  View Comment
 9. Toata zona Oașului, lucrători de la secții, de la posturi si oraș Negresti Oas nu au luat premii, salarii de merit, etc…etc…in anul 2017 si nici 2018, însă șeful poliției oraș Negresti Oas, sa asigurat încă 6luni cu salariu de merit. Întrebare întrebătoare?? dacă colegii polițiști nu merita se considera ca nu sunt buni, nu își fac treaba, atunci șeful (el singurul) de ce merita,? oare nu este management gefectuos? !!!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Reacția conducerii Poliției Satu Mare la ACUZAȚIILE polițiștilor

Închide